Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Durván kreatív tábor

Bedobtuk diákmédiásainkat a mélyvízbe csütörtökön. Délután önállóan írtak, forgattak, fényképeztek és rádióinterjút is készítettek vezetőik segítsége nélkül.

 
Elérkezett a DUE nyári táborának 6. napja. A táborlakók eddig számos értékes sajtóterméket jelentettek meg. Ebéd után hat csoport alakult ki, melyekben valamennyi orientáció képviselői jelen voltak. Az úttörő szót kapták feladataik alapjául. A táborlakók szabadjára engedhették gondolataikat, és Zánka egész területéről gyűjthettek információkat a végleges művekhez. 3000 karakteres cikk, tévés anyag, képgaléria és rádiós interjú. Ezeket a feladatokat kellett a csapatoknak 19 órára leadniuk a lapszerkesztőségben. A tábor vezetősége nem szólt bele a készítés folyamatába, minden csapat önállóan dolgozott.
 
A Durván Kreatív Délutánt és a beérkezett munkákat késő este értékelte a szakmai zsűri: Balázs Géza, Kruzslicz Dávid, Kiss Gábor és Csorba László, a kezdeti DUE-táborok meghatározó személyisége. A fotókat Kecskeméti Dávid, a nap felelőse és egyben az értékelés vezetője véleményezte. A sok-sok pozitívum mellett a hiányosságokról és apróbb hibákról is szó esett, ugyanis ezekből tanulhatnak a táborozók.
 
A csoportok kreativitásának csak a képzelet szabott határt. Munkáik nem csak az "úttörésről" szóltak, hanem az internetről, a vasútról és kiemelkedő teljesítményt nyújtó magyarokról, akik maradandót alkottak. Írtak a vasút jelentőségéről, forgattak az Új Nemzedék Központban, fotóztak trambulinon internetes és hagyományos közösséget, valamint megkérdeztek egy volt polgármestert is az egykori úttörővárosról.
 
Reggel megjelent a komPRESSor bulvárlapja ütős témákkal és valós problémákat feldolgozó cikkekkel. A RetRovat déli krónikával jelentkezett, míg a Pixelógia és a Partizánka csoportfoglalkozást tartott. Este Klebercz Kriszta segítőivel ínycsiklandó lecsót készített bográcsban. A vacsora pillanatok alatt fogyott el. A tűzrakó hely környékének hangulatáról Tybi gondoskodott pörgős zenéivel.
 
 
Olvass, nézz, hallgass! http://mediatabor.hu/
 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság