Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Valter, a tábor embere

A médiatábor 7. napján Lazáry Fanni továbbadta a Tábor Embere vándorkupát. A megtisztelő elismerésre négyen is esélyesek voltak.


A táborlakók 19 óráig szavazhattak, hogy ki legyen 2013-ban a Tábor Embere. A gálaműsort Anka és Kata vezették, akik felidézték élményeiket a korábbi évekről. Felolvasták azok nevét, akik szavazatot kaptak, majd a négy legtöbb voksot begyűjtő táborlakót szólították maguk mellé: Czikkely Marcit (Pixelógia), Málits Tomit (RetRovat), Pap Andit (komPRESSor) és Pesti Valtert (RetRovat). Andi és Valter maradt a bájos műsorvezetőkkel, amikor Lazáry Fanni, a 2012-es Tábor Embere-díj birtokosa kinyitotta a borítékot, és Pesti Valtert nevezte meg a vándorkupa új tulajdonosának. A RetRovat csoport tagja nagyon örült az elismerésnek. Kapott még egy tortát telis-tele dués motívumokkal és egy örök kupát is.

Délelőtt Herczeg Zsolti tartott látványkonyhát a sajtóbakikról, melyeket érdekes és egyben vicces példákkal szemléltetett. Ebéd előtt a médiatábor vendége volt Litkai Gergő humorista, aki a 2008. október 1-én indult magyar nyelvű Comedy Central tévécsatorna főszerkesztőjeként, majd programigazgatójaként tevékenykedett. A jogász végzettségű szakember pályájáról és tapasztalatairól beszélt.

A csoportok egész nap lázas készülődésben voltak, ugyanis a Pixelógia és a RetRovat közösen kezdett hozzá a szombati Partilaphoz. Előbbi csoport a képeket, utóbbi pedig a cikkeket szállította Csorba Ágota főszerkesztőnek. A Partizánka tagjai szintén szombati, egyben második munkájukat forgatták. A komPRESSor tagjai délben rádióparódiával jelentkeztek, melynek alaptematikája a szerdai számháború volt. A műsort a tábor Cookyja, Balázs Konrád vezette, a riporterek pedig ismert celebek bőrébe bújtak.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság