Nagy Diák Agrárnap a Sajtófesztiválon

A 27. Sajtófesztivál keretében 2020. szeptember 22-én, kedden rendezzük meg a Nagy Diák Agrárnapot. A rendezvény a Nagy Diák Agrár Teszt döntőjéhez kapcsolódik, azonban nem csak versenyzők számára tartogat érdekességeket, de azoknak is, akiket érdekel az agrárium világa.

De lássuk, mit is tartogat számunkra ez a nap! Ekkor tartjuk meg délelőtt, az online fordulókból továbbjutott 12 versenyzőnek a Nagy Diák Agrárteszt döntőjét, ahol egy színpadi show keretében összemérhetik tudásukat és rátermettségüket, természetesen értékes nyereményekért cserébe! Nézzük meg, miért is folyik majd a küzdelem!

Tudtad? A mai modern agráriumban kiemelten fontos a drónok használata. Ezek segítségével a gazdák nem csak szép felvételeket készíthetnek, de pontos képet is kaphatnak a földeken termő növények állapotáról. Ezért az I. helyezett egy Hubson Zino 117s drónnal fog gazdagodni, mellyel 4K-s videókat és képeket készíthet majd az idei nyertes. Ráadásul  egy drónvezetői tanfolyamot is nyer a drón mellé! A II. és III. helyezetteknek sem kell bánkódniuk: az ő nyereményük egy 50.000 Ft és egy 25.000 Ft értékű Alza.hu ajándékutalvány lesz.

Azoknak is tartogat érdekességeket a Nagy Diák Agrárnap, akik nem versenyeznek. Egésznapos programokkal és előadásokkal várjuk az agrárium iránt érdeklődő fiatalokat. Partnereink érdekes és izgalmas kiállításokat hoznak, hanem tudást is szívhatunk magunkba, sőt nyereményekkel is gazdagodhatunk. Lássuk, milyen programok is várnak ránk!

A Hello Modern Agrárium kiállításán nem csak tanulhatunk, de szerencsekerekük forgatásával akár nyerhetünk is.

A Magyar Termék Nonprofit Kft. jóvoltából finomabbnál finomabb magyar termékeket kóstolhatunk meg.

A Magyar Mezőgazdaság Kft. folyóirataiból bepillantást nyerhetünk a hazai agráripar rejtelmeibe.

Ha a jövődet az agrárium valamely területén képzeled el, akkor látogass el a Szent István Egyetem standjához is, ahol készségesen válaszolnak neked minden kérdésedre.

A nap folyamán bemutatkozik még a Kite Zrt., az Axial Kft. valamint a Magyar Mezőgazdasági Múzeum is.

A Nagy Diák Agrárnap a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósul meg.

A Sajtófesztiválon számtalan vendég érkezik a Kis Hall színpadára. Az eseményt online is közvetítjük, így az due.hu-n vagy a Facebookon keresztül bárki bekapcsolódhat minden eseménybe.

A nap folyamán vendégünk lesz Deutsch Tamás Európai Parlament képviselő, és ellátogat a Sajtófesztiválra Rácz Zsófia ifjúsági ügyekért felelős helyettes államtitkár is.