Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Hírek

Mi van még?

Mi van még?Javában tiporjuk az őszt, ilyenkor a legideálisabb erdei sétákat tenni. Na meg mindent eltenni, ugyanis az ilyenkorra megérő erdei gyümölcsök kiváló ellenszerei a következő hűvös évszaknak.

A mátraaljai bor-polihisztor

A mátraaljai bor-polihisztorSági Ferenc orvosi műszerésznek készült, apja széttépte a felvételi lapját. A család mindenáron erdészt akart belőle faragni, de lázadt. Ezek után eldöntötte, hogy kertész lesz: ekkor nyert felvételt a gyöngyösi iskolába szőlész-borász szakra.

Érik a szőlő… – Nagygombos, a magyar Toscana

Érik a szőlő… – Nagygombos, a magyar ToscanaVégy pár szőlőtövet, rakd egy olyan különleges klímájú vidékre, mint a Hatvan felett található nagygombosi domb, s lőn finom bor. Persze ezt a különleges receptet száz éven átívelő történelmi múltidézés után tudjuk ily könnyen leírni.

A méhészet a hazám

A méhészet a hazámMi a helyzet a már évtizedek óta szakmájukat űző mezőgazdasági szakemberekkel? Ellátogattunk Angermajer János méhészhez. A mesterségét édesapjától tanulta, de állítja is, hogy az állatokkal való foglalkozást nem lehet tankönyvekből megtanulni. Ebbe születni kell.

Fűben, fában orvosság

Fűben, fában orvosságHonnan tudjuk, hogy mi a jó, mit lehet megenni, és mi az, amiben a legtöbb vitamin van, ha már szüleink és nagyszüleink is esetleg rossznak hitték a jót? A halimbai gyógynövénykertet talán éppen ezért is hozták létre.

Szezonok és fazonok vidéken

Szezonok és fazonok vidékenNem csak egy új tanév vette kezdetét, hanem egy új évszak is. A levegő hűvösödik, a nyári melegek eltűnnek, és a természet színes köntösbe burkolózik. Visszatértünk az iskolapadba, illetve a jól megérdemelt szabadságokból a munkahelyekre. De vajon mi történik ilyenkor vidéken?

Egy cég is lehet jó fej! – Társadalmi felelősségvállalás az üzleti életben

Egy cég is lehet jó fej! – Társadalmi felelősségvállalás az üzleti életbenA vállalatok tevékenységükkel hatással vannak a társadalom életére. Az alkalmazottak munkakörülményeitől kezdve a mindennapi működésen át a termékek minőségéig számtalan módon befolyásolják környezetüket. Ezért a társadalmi felelősségvállalás ma már fontos elvárás az üzleti életben.

Új irányok a vidékfejlesztésben

Új irányok a vidékfejlesztésbenA vidéki életről és a vidékfejlesztés kihívásairól is fog beszélni előadásában dr. Eperjesi Tamás, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) vidékfejlesztési igazgatója.

Az igazság odaát van? – Tényfeltáró újságírás

Az igazság odaát van? – Tényfeltáró újságírásAz újságírás egyik legizgalmasabb, egyben talán legkockázatosabb válfaja az oknyomozó újságírás. A műfaj lényege, hogy a zsurnaliszta „szimatolni kezd” egy birtokába került információ alapján, és saját maga próbálja kideríteni azokat a részleteket, amelyek nehezen hozzáférhetők.

A széphalmi Anyanyelvi Juniálishoz csatlakozik a DUE

A széphalmi Anyanyelvi Juniálishoz csatlakozik a DUEÉlő "Tetten ért szavak", árnyképkészítés, kosztümös tárlatvezetés, anyanyelvi licitjáték, bátorságpróba az éjszakában - ez csak ízelítő az Anyanyelvi Juniális számtalan színes programjából, melyet Széphalmon rendeznek 2013. június 21-23. között.

Helyi érték - tavasszal a vidéken

Helyi érték - tavasszal a vidékenFolytatódik a DUE vidéki életet bemutató sorozata. Szeptembertől a DUE Tallózó hasábjain a vidék őszi életével ismerkedhettetek meg, a tavaszi tennivalókat, ünnepeket a DUE Rádió műsorai mutatják be.

Látogatás az ország egyik legnagyobb nyomdájában – DUE KGB

Látogatás az ország egyik legnagyobb nyomdájában – DUE KGBA DUE Kulissza Gerilla Brigádja ezúttal szakmai vezetéssel nézhet körül Magyarország egyik legnagyobb gyártási kapacitással rendelkező magántulajdonban lévő nyomdájában 2013. június 5-én.

Első 1 2 3 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 190 191 192 Utolsó

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság