Felhívás Pályaorientációs játéknapokra és játékdélutánokra való jelentkezésre

Mik az erősségeim? Miben vagyok különleges? Milyen lépések kellenek, hogy elérjem a céljaimat? Melyik felsőoktatási szak illik hozzám? – segítünk megválaszolni ezeket a kérdéseidet. A Matehetsz pályaorientációs játéknapokra és játékdélutánokra 15-17 éves tanulók jelentkezhetnek. A program helyszíne: Matehetsz Tehetségház 1118 Budapest, Budaörsi út 119/b.

A Matehetsz 2006 óta dolgozik egy országos Tehetséghálózat és 2016 óta a Tutorhálózat kialakításán. 2022-re számos fiatallal, szakemberrel és intézménnyel kerültünk így kapcsolatba.

Kétféle programot ajánlunk a 15-17 év közötti korosztálynak. Tehetségtanácsadók, pályaválasztási szakemberek támogatásával kiscsoportos beszélgetéssel, fejlesztő játékokkal támogatjuk a fiatalokat abban, hogy jobban megismerjék önmagukat, tehetségüket, nagyobb valószínűséggel induljanak el a nekik legjobban megfelelő életpálya felé.

  1. Játékdélután (péntek vagy hétköznap délutánonként, 15-18 óra között, konkrét napok a jelentkezési felületen láthatók)
    · életpálya workshop
    · különféle képességeket megmozgató kincskeresőjáték
    · Budapesten vagy a főváros közelében élő/tanuló fiatalok részére
  2. Játéknap (szombatonként vagy szabadnapokon, 10-16 óra között, Budapesttől távolabb élő fiatalok részére):
    · életpálya workshop
    · különféle képességeket megmozgató kincskeresőjáték
    · társasjáték-szoba a különféle tehetségterületek fejlesztéséhez

Mindenki nyer, aki eljön és a Tehetségházból senki sem távozik üres kézzel! A program során a Matehetsz munkatársai gondoskodnak a résztvevők ellátásáról. A Tehetségházba való utazásról mindenkinek magának kell gondoskodnia.

Mi az az „Életpálya workshop”?

Mik az erősségeim? Miben vagyok különleges? Milyen lépések kellenek, hogy elérjem a céljaimat? Melyik szak illik hozzám? Az „Életpálya workshop” ilyen, és ehhez hasonló kérdések megválaszolásában segít, hogy tudatosan tervezd a jövődet! Az 5-6 fős, kiscsoportos beszélgetés (workshop) első felében alkalmad lesz kitölteni az Orientify karriertesztjét, amely megmutatja, hogy melyik az elsődleges, másodlagos és harmadlagos karriertípusod, milyen tulajdonságok jellemzik leginkább az érdeklődési profilodat, milyen főbb karrierirányok valók neked, és milyen képzések vezetnek a neked ajánlott szakmákhoz. A foglalkozás második felében tapasztalt HiSchool trénerek és coachok lesznek segítségedre az önismereted fejlesztésében, és életút tervezésben. A workshopon iránymutatást kapsz a saját jövődre vonatkozóan: segít tisztázni, hogy jelenleg hol tartasz, merre szeretnél haladni és hogyan indulj el.

Mik a jelentkezés feltételei?

  • Felhívásunkra Magyarország területén élő vagy hazai köznevelési intézménybe járó, 15-17 év közötti fiatalok jelentkezését várjuk.
  • Korábban Matehetsz tutorált volt a fiatal, vagy részt vett valamelyik Tehetségpontban
    képességfejlesztő programban (az időpont kiválasztásnál előnyt élveznek a Matehetsz Tutor Programjába a korábbi években már kiválasztott és bevont tutoráltak).
  • A Játékdélutánokra inkább a Budapesten vagy a főváros közelében élő/tanuló jelentkezőket várunk, távolabbról érkezők számára inkább a Játéknap programokat javasoljuk.

Hogyan jelentkezhetsz?

Kérjük, hogy a programhoz csatlakozni kívánó fiatal és/vagy gondviselője a jelentkezési felületen töltse ki a szükséges adatokat és töltse fel a kitöltött adatkezelési tájékoztatót is, mert a jelentkezés csak hiánytalan beadással fogadható el.

A jelentkezési oldalon minden Játéknap (5 alkalom) és Játékdélután (10 alkalom) időpontja szerepel. Az első 4 alkalmat első sorban korábbi tutoráltaknak tartjuk fenn, csak akkor ajánljuk ki a Tehetségpontoknak is, ha a létszám ezt lehetővé teszi. A korábbi tutoráltak bármelyik későbbi időpontra is jelentkezhetnek. (A Játékdélutánokra összesen 10-12 főt, míg Játéknapokra összesen 15-18 főt várunk alkalmanként, akik 5-6 fős csoportokban dolgoznak majd.)

Ha a lehetőség felkeltette az érdeklődésedet, kérjük, hogy az alábbi felületen add be jelentkezésedet és jelöld azt is, hogy mely időpontban kívánsz a programon részt venni:

Jelentkezési LINK.

Amennyiben még informálódni szeretnél, vagy ötleted van, úgy örömmel fogadjuk észrevételeidet, kérdéseidet az alábbi címen: morvai.hajnalka@tehetseg.hu