Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Hírek

Tudatosan használja? Nethasználati önteszt a Telenortól a Biztonságos Internet Napra

Tudatosan használja? Nethasználati önteszt a Telenortól a Biztonságos Internet NapraA Biztonságos Internet Nap alkalmából bárki letesztelheti a Telenor kérdőívével, hogy mennyire használja tudatosan az internetet. A mobiltársaság fontos célkitűzése annak tudatosítása, hogyan lehet az online tér a lehető legjobb célokat szolgáló, hasznos és biztonságos közeg mindenkinek.

Ott lehetsz Belgrádban a Nemzetközi Diákhéten

Ott lehetsz Belgrádban a Nemzetközi Diákhéten2018-ban Belgrádban rendezik meg a Nemzetközi Diákhetet, amelyre a DUE is meghívást kapott. ISWiB fesztivál egy héten keresztül a szerb fővárosban.

Nem ismerjük a KRESZ-t, vagy csak nem tartjuk be?

Nem ismerjük a KRESZ-t, vagy csak nem tartjuk be?2017-ben hazánkban több mint félmillió eljárás indult közlekedési szabálysértések miatt, a közlekedők pedig közel 5 milliárd forint pénzbírságot fizettek be.

Nem ismerjük a kreszt vagy csak nem tartjuk be?

Nem ismerjük a kreszt vagy csak nem tartjuk be?2017-ben hazánkban több mint félmillió eljárás indult közlekedési szabálysértések miatt, a közlekedők pedig közel 5 milliárd forint pénzbírságot fizettek be.

A virtuális térben mindent szabad?

A virtuális térben mindent szabad?Káros tartalmat talált az interneten? Drogfogyasztásra csábítás, zaklatás, uszítás, gyűlöletkeltés... Milyen szabályozás érvényes az interneten a büntetőjogot tekintve? Ha valami virtuálisan történik, akkor az elszáll a felhőben?

A filmteszt eddig mindent vitt

A filmteszt eddig mindent vittKözel 17 ezer versenyző tett próbát a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak első, online fordulójában. A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával szervezett országos játék a résztvevők száma alapján a legnépszerűbb és a legsikeresebb a DUE Médiahálózat által eddig szervezett edukatív tematikus tesztek közül.

Ásványvilág Budán - Tudós csajok beszámoló

Ásványvilág Budán - Tudós csajok beszámolóHegyesi Eszter, aki a Tudós csajok csapat lelkes tagja beszámolójában elmeséli, milyen is volt az ELTE TTK Természetrajzi Múzeum Ásványtára. Egy újabb kalandozás következik a természettudományok világában, ezúttal Esztertől, aki maga is az ásványok szerelmese és megszállott gyűjtője.

Csínytevés vagy bűncselekmény?

Csínytevés vagy bűncselekmény?Csínytevés vagy bűncselekmény? Hol a határ? Elindult a NE DŐLJ BE! bűnmegelőzési vetélkedő, amely játékos formában hívja fel a figyelmet a fiatalokat érintő veszélyekre és a megoldási lehetőségekre.

A meztelen diplomata - Filmajánló

A meztelen diplomata - FilmajánlóRejtő Jenő regényeit nem könnyű adaptálni. A sajátos, a pesti humorban gyökeredző Rejtő-humor nem elsősorban szituációs humort jelent, nem a történésekben rejlik a titka, hanem abban a sajátos, csak Rejtőre jellemző nyelvben, ami filmre nehezen ültethető át, nem is igazán parodizálható.

Az állampolgár - Filmajánló

Az állampolgár - FilmajánlóVranik Roland filmje érzékeny témát érint: főhőse magyar állampolgársági vizsgára készül, és helyzetét, letelepedési esélyeit nehezíti, hogy egy terhes iráni nővel osztja meg lakását.

Sátántangó - Filmajánló

Sátántangó - FilmajánlóKrasznahorkai László regénye, amiből a film készült, idén a legnépszerűbb külföldi regények egyike lett Kínában. Hiszen ott is ismerős lehet az elhagyott vidék, a vidékeiket, naivitásukat kihasználó idegenek története.

Üvegtigris - Filmajánló

Üvegtigris - FilmajánlóRolling gag-nek azt nevezzük, amikor egy szereplő újra és újra elismétli ugyanazt a poént. Ez az egyszerű fogás remekül alakítja a karaktert, hiszen a visszatérő mondat miatt azonnal azonosítani tudjuk.

Első 1 2 3 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 182 183 184 Utolsó

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság