Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Hírek

Stipi-stopi: kilencen már foglaltak!

Stipi-stopi: kilencen már foglaltak!Folytatódik az akció, amelynek keretében jelentős kedvezményt adunk a 2020-as Országos Médiatábor árából.

Táborozóink sikere a Diákfilmszemlén

Táborozóink sikere a DiákfilmszemlénFődíjat nyert a Diákfilmszemlén a 39. Országos Médiatáborban készült egyik alkotás.

Táborozóink sikere a Diákfilmszemlén

Táborozóink sikere a DiákfilmszemlénFődíjat nyert a Diákfilmszemlén a 39. Országos Médiatáborban készült egyik alkotás.

Pénzügyi nap a Médiatáborban

Pénzügyi nap a MédiatáborbanKét éve visszatérő vendége a Médiatábornak a Pénzügyminisztérium. Idén egy interaktív játékos előadással készült a Pénzügyminisztérium munkatársa Dr. Tebeli Izabella. Este pedig a táborozók kreativitására volt nagy szükség.

Már egészen összeszoktak a csoporttagok

Már egészen összeszoktak a csoporttagokA médiatáborban sosincs megállás és csak nagyon ritkán pihenés. A keddi nap sem hozott mást kemény, de igazságos mustrákkal fűszerezve.

Most akkor a csokispapírt hova?

Most akkor a csokispapírt hova?Papír a neve, de nem papír. Csillog és szürke, de mégse fém! Teljes a káosz. Valójában a csoki csomagolóanyaga vagy a chipes zacskó fémgőzölt műanyag, amelynek az újrahasznosítását még egyáltalán nem sikerült megoldani.

Egy fa élete

Egy fa életeA papír sokféleképpen felhasználható, természetes anyag révén pedig nagyon egyszerűen, akár többször is. Azonban ehhez az szükséges, hogy szelektíven gyűjtsük össze az általunk már kukára ítélt papíranyagokat.

Az újrahasznosításon az elektronika sem foghat ki

Az újrahasznosításon az elektronika sem foghat kiA hulladékgyűjtés és feldolgozás napjainkban már egyre tudatosabb az emberek életében, olyannyira, hogy már az általános iskolában is felbukkanó tananyaggá vált, nem csak a közös foglalkozásokon, de a természetismeret órák keretein belül is találkozhatunk vele.

Hogyan hasznosítjuk újra az üveget és a műanyagot?

Hogyan hasznosítjuk újra az üveget és a műanyagot?Lényegesen megnőtt a szemét mennyisége a Földön az elmúlt évtizedekben. Hatalmas mértékű a környezetszennyezés, és még nincs reális megoldás a túl nagy mennyiségű hulladékra. Azonban elkezdődött az újrahasznosítás folyamata, amivel talán helyrebillenthetjük környezetünk normális működését.

Elindult a Stipi-Stopi akció a 40. Médiatáborra

Elindult a Stipi-Stopi akció a 40. MédiatáborraMáris visszavágysz a Médiatábora? Alig várod a 40.-et? Akkor biztosíts be a helyedet, és élj a Stipi-Stopi akció lehetőségével!

Korunk nagy problémájára keresi a megoldást

Korunk nagy problémájára keresi a megoldástEgyre nagyobb probléma az antibiotikum-rezisztencia kialakulása a világon, hiszen az elképesztően adaptív baktériumok miatt már egyre kevesebb gyógyszer hatásos. Új antibiotikumot viszont már évek óta nem fedeztek fel. Erről a problémáról kérdeztem Szili Petra Évát a Szegedi Egyetem PhD-tanulóját.

A te kutyád mikor néz a szemedbe?

A te kutyád mikor néz a szemedbe?A kutya évezredek óta az ember leghűségesebb társa, így igyekszünk minél részletesebben megismerni őket. Noha beszélni nem tudnak, sokféleképpen létrejöhet kutya és ember között kommunikáció. Ezeknek a megismeréséhez nagy segítséget ad az etológia, aminek rejtelmeiről Bognár Zsófiát kérdeztük.

Első 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 186 187 188 Utolsó

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság