Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Hírek

DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázat 2013. – pályázati kiírás

DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázat 2013. – pályázati kiírásA DUE Médiahálózat, a diákújságíró egyesület 23. alkalommal kiírt Tehetségkutató Diákmédia Pályázatán bármelyik iskolatípus tanulói, szerkesztőségei indulhatnak. A pályázni kizárólag saját munkával lehet, a részvétel felső korhatára pedig 25 év.

Karácsony jutalmakkal és cipősdobozokkal

Karácsony jutalmakkal és cipősdobozokkal2012-ben ismét új és különleges helyszínen tartottuk a DUE karácsonyi ünnepségét. December 7-én este a budapesti Szimpla Kertben találkoztunk rég nem látott dués barátainkkal szendvicsek, sütemények és forralt bor társaságában.

Lezárult a szavazás, döntött a zsűri!

Lezárult a szavazás, döntött a zsűri!Megszületett az "Arcok a jövőből" fotópályázat eredménye.

Be(v)esszük magunkat Vásárhelyre!

Be(v)esszük magunkat Vásárhelyre!A gasztronómia, a mezőgazdaság és a népi kultúra lesz a II. Vásárhelyi DUE-napok vezérmotívuma 2013. április 26-28-án. A hétvége szervezője ismét a DUE hódmezővásárhelyi származású aktivistája, Herczeg Zsolt újságíró, aki szeretné felülmúlni a tavalyi vásárhelyi DUE-s hétvége emlékezetes sikerét.

Próbamunka és társai

Próbamunka és társaiKéne egy új laptop, mobiltelefon? Esetleg nyaralásra gyűjtesz? Suli mellett nem marad más opció, mint a „rettegett”, ám mégis népszerű diákmunka. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal és a DUE Tallózó hónapról hónapra igyekszik segítséget, tanácsot adni nektek, nehogy átvágjanak a munkaadók.

Próbamunka és társai

Próbamunka és társaiKéne egy új laptop, mobiltelefon? Esetleg nyaralásra gyűjtesz? Suli mellett nem marad más opció, mint a „rettegett”, ám mégis népszerű diákmunka. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal és a DUE Tallózó hónapról hónapra igyekszik segítséget, tanácsot adni nektek, nehogy átvágjanak a munkaadók.

„Megszívtad!” - Tippek, hogy ezt ne kelljen soha hallanod

„Megszívtad!” - Tippek, hogy ezt ne kelljen soha hallanodMunkát vállalni mindig rizikós. Ha nagy nehezen sikerül is összehoznod, még mindig ott a veszélye, hogy átmelózol egy egész nyarat anélkül, hogy a végén egy fillért is kapnál a munkaadódtól. De ha behúztak a csőbe, akkor sincs még minden veszve – tarts velünk, hogy megtudd, kihez lehet fordulni!

Törpenyúl-elválasztás és uborkaszedés - Diákmunkák a legjavából

Törpenyúl-elválasztás és uborkaszedés - Diákmunkák a legjavábólÚjra szeptember, mindenkit vár az iskolapad. Az árak idén sem döntöttek úgy, hogy eszeveszett módon csökkenni kezdenek, úgyhogy nincs mese, aki tud, dolgozik – iskola mellett is. Ebben a rovatban a diákmunkákról és annak lehetséges buktatóiról fogunk hónapról hónapra érdekeseket mondani.

Azt hallottam, hogy... – Nagy bukták a médiában

Azt hallottam, hogy... – Nagy bukták a médiábanAmikor kézbe veszel egy újságot, bízol benne, hogy amit abban olvasol, igaz. Mivel nyomtatott és netes újságokból, tévéből és rádióból tájékozódunk a világ eseményeiről, nagyon fontos, hogy pontos információkat kapjunk. Éppen ezért a hiteles és etikus tájékoztatás minden újságíró legfőbb feladata!

Miért rossz neked, ha a sajtó nem szabad?

Miért rossz neked, ha a sajtó nem szabad?A sajtónak és médiának csak az egyik dolga az, hogy hétvégenként érdekes és színes dolgokat lehessen olvasni a lapokban, a rádióban hallgatható zene szóljon, szombat este pedig lehetőleg minél szebben énekeljenek a tévében.

Újságot indítanál? Használd Az újságkészítés műhelytitkait!

Újságot indítanál? Használd Az újságkészítés műhelytitkait!Egy újság elkészítése pofonegyszerű feladat. Cikkeket írunk különböző témákban, azokat egybe szedjük, valahogy rendszerezzük őket és kész is van. Ez persze nem ilyen egyszerű, de segítségül kínáljuk könyvünket.

Mit olvas egy újságíró? 4. rész – divatlapok

Mit olvas egy újságíró? 4. rész – divatlapok„Olvassatok! Bármit és mindent, hogy gyarapodjon a szókincsetek, és hogy megismerjétek mások írásstílusát is” – hallhattuk már oly sokszor a médiatáborokban. Na jó, de mégis mit érdemes az újságosnál megvenni? Mire ne sajnáljuk a pénzt?

Első 1 2 3 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 167 168 169 Utolsó

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság