Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Így írtok ti

Ragadj mikrofont te is! – zene és irodalom Budapesten

Ragadj mikrofont te is! – zene és irodalom BudapestenSok tehetség, egy galéria, közösség és jó hangulat. Ezt ígéri a Crossover Budapest, a Négyszoba Galériában kezdő művészeknek, vagy műkedvelőknek most szombaton. Kemény Gabriella a rendezvény főszervezője mesél.

Kapcsolódó hírek

"Irány a moziba be!"

A 3. Európai Art Mozi Nap keretein belül megtekinthettünk 2 magyar filmet, melyek novemberben, azaz a következő hónapban fognak kijönni. A magyar filmipar nemrégiben csak úgy ontja magából a jobbnál jobb filmeket, ezek sem kivételek ez alól.

4 sorozat és film, amit minden újságírónak látnia kell

Gondolkoztál már azon, hogy milyen lehet egy országos tévécsatorna szerkesztőségében dolgozni? Ebben a cikkben csokorba szedtük azokat a tv-sorozatokat és filmeket, amelyek a legreálisabban mutatják be ezt a világot. A képekre kattintva elérheted az előzetesek is!

Ihos Iringó a DUE Iroda fedélzetén!

A szeptember sok-sok változással indul a DUE életében is. Folyamatosan bemutatjuk nektek az újakat, és a kevésbé újakat. Köszöntsétek a DUE Rádió új főszerkesztőjét, aki egyben az irodát is menedzseli majd. Üdv a fedélzeten Iringó!

Ki felel a DUE Tallózóért?

Egyszerre komoly újságíró, felelősség teljes csoportvezető, partik állandó hangulatfelelőse és a DUE Tallózó főszerkesztője. Na, de kit értünk Berei Dániel alatt?

A kényelem bűvöletében

Elsőként érdemes tisztáznunk, mit is nevezünk online vásárlásnak. Legtöbben azonnal rávágják, hogy termékvásárlásról van szó, amit végül a kezünkbe vehetünk, de manapság ugyanígy szolgáltatásokat – legyen az zene, előfizetés, utazás vagy éppen biztosítás – is fizethetünk a neten.

Hogyan mentsem meg a félévem?

Nos, mivel már benne vagyunk a tanév harmadik hónapjában és lassan közeleg a félév, amíg még van lehetőség, addig adunk pár tanácsot, amivel feltornászhatjátok a jegyeiteket még január előtt.

Égető kérdések egy amerikai klasszikus kapcsán

A régi könyvek nem is lehetnek jók? Ugyan dehogy! Néha még igazabbak most, mint akkor! KRITIKA

Belvárosi kávézókörkép a téli melegedéshez

Ha tél, akkor hideg. Ha hideg, akkor egy pohár jóleső kávé vagy tea egy kellemes, komfortos helyen. A mai cikkünkben összeszedtük a belváros 4 legjobb melegedős helyét azokat a helyeket, ahová kirakaton benézve azonnal becsábulunk. Jó böngészést!

A DUE stábja is kint volt a Budapest Music Expón!

Szalai Boglárka és Babcsány András is kilátogatott a Budapest Music Expora, és meg nézték, hogy is néz ki a legnagyobb zenei kiállítás!

Kalandor: Japán

A felkelő Nap országa.Igen, jól olvastad. A Felkelő Nap országa, alias Japán. Színesebbnél színesebb, furcsábbnál furcsább dolgokra asszociálunk, amikor meghalljuk ezt a nevet. De vajon ezek hiteles gondolatok, vagy csak felszínes sztereotípiák? Tematikus rovat, start!

5 trükk hogy népszerűbb legyen a profilod

Szeretnél online népszerűbb lenni? Elképedve nézed a sztárok, esetleg ismerősök posztjait? Most elhoztunk neked 5 tippet, amitől jobb, népszerűbb lesz az Instagram, Facebook vagy akár Twitter fiókod.

Kreatív újrahasznosítás

Könyezetszennyezés, klímaváltozás, erdőírtás, szavak, melyekkel gyakran találkozhatunk, de nem tulajdonítunk nekik különösebb jelentőséget. Hiszen az életemet nem befolyásolja a dél amerikai esőerdők eltűnése. Vagy mégis? Tehetnék én valamit a világ megmentéséért?

Mi is ott vagyunk A Dal-on!

Újra keresik Magyarország dalát. A tehetséget, aki képviselheti hazánkat az Euróvíziós Dalfesztiválon idén is a köztelevízió A Dal című műsorában választja ki a szakmai zsűri és persze a közönség, a legnagyobb kritikus.

Kalandor: Városi horror legendák – keletiesen

Erős idegzetűeknek! A felkelő nap országának utcáin most is keringenek szóbeszédek, legendák titokzatos, természetfeletti alakokról, eseményekről. Természetesen rengeteg van, és területtől függően különböznek bizonyos részletek. Én most csak hat érdekességet és csak egyféleképpen mesélek el.

Kisebb porszemek a gépezetben – Bohém Rapszódia dupla kritika

Természetesen mi sem maradhattunk ki a nagy Bohém Rapszódia-lázból, így két fiú egymástól függetlenül írt egy kis kiritkát. Ledvai Martin és Lami Krisztofer írása.

Magyarország kulturális örökségei

Nem tudod mi hungarikum és mi az? Itt egy kis összefoglaló számos érdekességgel!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság