Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Ne dőlj be!

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Kiadványok

DUE Tallózó - fiataloknak aggyal

DUE Tallózó - fiataloknak aggyalA DUE Tallózó a trendi magazinok ellentéte: nagyszájú, szókimondó és okos. Hónapról hónapra a legjobbat mutatjuk zenében, filmben, könyvben, dizájnban és más kulturális dolgokban, fontos témákról beszélünk természetes hangon.

DUE Hírek

DUE HírekA DUE Hírek a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének évente ötször megjelenő hírlevele. 2012. szeptemberétől már interaktív formában is elérhető.

DUE Rádió - szünetben a füledben!

DUE Rádió - szünetben a füledben!Elindítanád iskoládban a sulirádiót, de nem tudod, hogyan fogj neki? Már sulirádiós vagy, de szívesen vinnél egy kis színt a rádió életébe, bővítenéd a repertoárt?

ABCDUE – vállaltan szubjektív DUE-történet

ABCDUE – vállaltan szubjektív DUE-történetA DUE 25. születésnapi ünnepségén dr. Balázs Géza, az egyesület alapító alelnöke mutatta be az általa szerkesztett szubjektív DUE-történetet.

Újságíró-ismeretek kezdő és civil újságíróknak

Újságíró-ismeretek kezdő és civil újságíróknakA kötet tartalmazza az írott sajtó, a rádió, a televízió és az online média alapismereteit, vázolja a civil szervezetek helyes médiastratégiáját, megismerteti az olvasót a legfontosabb sajtóműfajokkal és a sajtónyelv eszköztárával.

Az újságkészítés műhelytitkai – nyomtatott és online kiadványok

Az újságkészítés műhelytitkai – nyomtatott és online kiadványokA DUE Médiahálózat Médiakönyv-sorozatának legújabb kiadványa praktikus tanácsokkal, gyakorlati ismeretekkel látja el azokat, akik kisebb-nagyobb közösségeknek vagy civil szervezeteknek szeretnének hagyományos vagy online újságot készíteni.

Romológiai ismeretek újságíróknak

Romológiai ismeretek újságíróknakA kötet célja, hogy bepillantást adjon a hazai romológia múltjába, jelenébe, és ezzel kedvet ébresszen a téma alaposabb megismerésére, hogy az olvasók a sztereotípiák helyett árnyaltabb képet alkothassanak.

Rádió és nyelv – A kilencedik művészeti ág élete és...

Rádió és nyelv – A kilencedik művészeti ág élete és...Érdekel a rádiózás? Szívesen foglalkozol a magyar nyelvvel? Ha a válaszod igen, akkor neked ajánljuk Rádió és nyelv című, frissen megjelent kötetünket.

Rádiós-ismeretek

Rádiós-ismeretekBalázs Géza, Kuti Sándor és Szayly József műve, a műsorszolgáltató rádiózás kézikönyve elméleti és gyakorlati kézikönyv, amely a rádiózás alapvető ismereteivel ruházza fel az olvasót. Minden fontosabb rádiós témát érint.

Presszárium – gyakorlati tanácsok kezdő újságíróknak

Presszárium – gyakorlati tanácsok kezdő újságíróknak A Presszárium nem kioktat, „csak” tanácsol. Azért viszont vállalja a felelősséget. Mindent, amit ebben a könyvben tanácsolok, az utolsó betűig saját magam próbáltam ki a való életben, újságíróként, „terepen”.

Médiaismeret

MédiaismeretBalázs Géza-Szayly József-Szilágyi Árpád könyve folytatása, kibővítése és modernizálása az egyesület első szakkönyveinek. A Médiaismeret a sajtó, a rádió, a televízió és az internet ismeretanyagát közérthetően adja át.

Újságírás, rádiózás

Újságírás, rádiózás„Az ókorban és a középkori oktatásban hét szabad művészetről beszéltek. A XX. században a rádiójátékot nevezhetjük a kilencedik szabad művészetnek is. Ám ennél több a rádió, a rádiózás, s az újságírás.”

Újságíró ismeretek

Újságíró ismeretekAz újságíráshoz nem elég a tehetség, de számtalan olyan ismeret is szükségeltetik, melynek bemutatására Balázs Géza könyve a legalkalmasabb valamennyi hasonló témájú mű közül.

Káros médiatartalmak

Káros médiatartalmakBalázs Géza és H. Varga Gyula szerkesztésében, a DUE médiakönyv-sorozatának hatodik darabjaként jelent meg könyv formájában a 2007. november 17-i Káros médiatartalmak című országos konferencia anyaga.

Kapcsolódó hírek

Minden duésnak jár a DUE Tallózó online

A DUE tagjainak jár az ingyenes DUE Tallózó, de a lap nyomtatott példányát postán csak akkor küldjük, ha ezt e-mailben jelzed. A DUE Tallózó több felületen teljes terjedelmében olvasható az interneten.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság