Bulik vesztegzár idején: az olaszokat lehetetlen megállítani

Bulik vesztegzár idején: az olaszokat lehetetlen megállítani

Van a világnak egy szeglete, ahol az embereket nem igazán tudjuk elképzelni boldogtalanul: ez Olaszország. Az Appenini-félsziget lakói ezúttal sem cáfolták meg ezt a sztereotípiát.

Az olaszok országuk történelmének legsúlyosabb katasztrófáját élik át a második világháború óta: a koronavírus-járvány naponta több száz halálos áldozatot követel. Ezekben a borzasztóan nehéz időkben az embereknek természetesen szigorú kijárási tilalom mellett otthon kell maradniuk, de ez sem állíthatja meg őket abban, hogy együtt jól érezzék magukat. Százával terjengenek olyan videók a neten, ahogyan a különféle városokban a házak erkélyeire gyűlve együtt énekelnek, táncolnak, buliznak. Ezekből válogattunk most pár olyat, amik különösen szívmelengetőek.

John Lennon dallamát trombitálja ez a férfi, a szomszédok csak ámulnak:

Daniele Vitale ismert szaxofonművész Olaszországban, YouTube csatornáján több mint másfél millióan követik munkásságát. Ezúttal ő is az erkélyről zenél az embereknek:

A most különösen pikáns nevű Corona együttesének slágerével indítja be az erkélybulit ez az olasz DJ:

Ezt a torinói erkélyeken megtartott Macarena-partyt még a médiatáborunk tavalyi vezetője, Czikkely Márton is megirigyelné:

Nem lehet megunni! Ez egy hosszabb összeállítás: az erkélyükön bulizó olaszok, minden mennyiségben:

Ezeknek a pillanatoknak a láttán egy valamiben biztosak lehetünk: történhet bármekkora katasztrófa is körülöttünk, az emberek élni akarása és jókedve sohasem fog eltűnni a világból. És ha úgy éreznénk, mégis így lenne, elég csak elővenni a telefonunkat, és keresni pár videót – Olaszországból.

(VJ)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
661KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Bulik vesztegzár idején: az olaszokat lehetetlen megállítani

Oszd meg a Facebook-on!

Bulik vesztegzár idején: az olaszokat lehetetlen megállítani

Oszd meg a Facebook-on!

X