App-varázslat: Motivál és fejleszt a fiatal informatikus

App-varázslat: Motivál és fejleszt a fiatal informatikus

Sokan dolgoznak suli mellett – valaki rákényszerül, más csak a szabadidejét tölti ki vele. Rengeteg van, mégis nehezen találod meg sokszor azt, amit a legszívesebben csinálnál. Belegondoltál már abba, hogy hány honlapot kell fellapoznod, hány listát kell átböngészned, mire megtalálod a hozzád legjobban illő állást? A mindössze 22 éves Vincze Balázs és barátja alkalmazása talán most segíthet az álláskeresésben.

Teljesen átlagos, velem egykorú srác ül velem szemben egy budai pláza kávézójában. Épp ég a keze alatt a munka, a billentyűzetet rettentően gyorsan üti, figyeli a laptop képernyőjét. Laikus is megmondja róla, hogy techguru vagy informatikus. Méghozzá olyan informatikus, aki ad-hoc, autodidakta módon tanult meg profi szinten appikációkat fejleszteni és programozni. Az egyik legjelentősebb munkája egy olyan app, ami segít a fiataloknak abban, hogy diákmunkát találjanak.

„Évekkel ezelőtt én is szerettem volna diákmunkát vállalni. Nagyon felbosszantott, hogy nincs egy gyűjtőhelye a munkáknak, sőt, van olyan iskolaszövetkezet, ahová még mindig személyesen kell bemenni, hogy valamit ajánljanak neked” – kezdi el a fiatal informatikus, aki jelenleg Amszterdamban tanul. És hogy miért kezdtek bele? Egyszerű stratégia: „Láttunk itt egy piaci rést, ezért kifejlesztettük a Csakdiák nevű alkalmazást. Ez egy térképes álláskereső, megkönnyíti a diákmunkákra való jelentkezést. A HR szakmában dolgozó barátom ötlete volt mindez, én elsősorban a fejlesztésért vagyok felelős.”

Balázsnak egyébként már van referenciája a szakmában. Egyik korábbi alkalmazásával szerepelt az RTL Klub „Cápák között” című műsorában. A Bulika nevű alkalmazés megmutatja, hol várhatóak a legnagyobb csapatások aznap este a fővárosban.

Biztosan te is találkoztál már azzal a sztereotípiával, miszerint egy informatikus egész nap csak a kütyüket bűvöli, és egy sötét szobában éli le az életét. Nos, Balázs találkozott már ilyen kollégákkal, és közvetve nekik is szeretne üzenni valamit a partizós appjával.

A legfontosabbak a kapcsolatok. Nem elég, hogy kifejlesztünk valamit, oda kell menni az emberekhez, és meggyőzni őket. Mi amúgy is sokat járunk bulizni, a szervezők mindig ott vannak. Megismerkedtünk, megittunk valamit velük, és egyből kedvük támadt felrakni a bulijukat az alkalmazásunkba” – mesélte az ifjú informatikus.

(Lami Krisztofer)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,073RajongóTetszik
661KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

App-varázslat: Motivál és fejleszt a fiatal informatikus

Oszd meg a Facebook-on!

App-varázslat: Motivál és fejleszt a fiatal informatikus

Oszd meg a Facebook-on!

X