Mitől akad a Skype?

Mitől akad a Skype?

A Skype-nak, ahogy a legtöbb kommunikációs alkalmazásnak a lényege, hogy az emberek a világ másik pontján is könnyen elérhessék egymást. A távoli rokonok, barátok egyik legkényelmesebb opciója, ha letöltik ezeket az appokat okostelefonjukra, vagy számítógépükön keresztül indítanak videó-, vagy telefonhívást az adott személlyel.

A mostani helyzetnek köszönhetően egyre többen veszik igénybe ezeket a lehetőségeket, köztük a tanárok is sokszor alkalmazzák a könnyebb tanítás érdekében.

De miért kezdünk minden beszélgetést azzal, hogy „Hallasz?”,  mi okozhat kommunikációs zavarokat egy-egy híváskor, videochateléskor? Tehetünk egyáltalán ezek ellen?

A rossz hívásminőséget okozhatja a Wi-Fi túlterheltsége, a routertől való nagy távolság, de van, hogy a mobilinternet a felelős a kialakult helyzetért.

Mindezek mellett még ott van az is, hogy azok közé tartozhatunk, akik nem fizettek elő nagyobb sebességű netkapcsolatra, vagy de, csak a router nem elég fejlett hozzá, így nem teszi lehetővé annak használatát. Egyszóval, számos probléma állhat fenn.

Van pár megoldás a hívás jobbá tételéhez:

  1. Minél közelebb megyünk a routerhez.
  2. Keresünk egy állandó háttért, ami nem mozog. (Ne menjen mögöttünk a tv!)
  3. Stabilan elhelyezzük a készüléket, amin keresztül beszélünk. (Ne mozgassuk!)
  4. Megkérjük a háztartás többi lakóját, hogy addig ne használjanak nagy adatforgalmat igénylő dolgokat. (Például mellőzzük a filmek, fájlok letöltését!)

Fontos informálódnunk, mielőtt elkötelezzük magunkat egy-egy kommunikációs app mellett. Mit tud? Hány emberrel vagyunk képesek beszélni egyszerre? Fizetős vagy ingyenes? Külön regisztrálni kell hozzá, vagy elég, ha hozzákapcsoljuk a facebook, esetleg g-mail fiókunkhoz? Számtalan kérdés, amire a válasz tőlünk sokszor csak pár kattintásnyira van. Kutakodj, hogy megtaláld a számodra megfelelőt!

A cikk végére elhoztam pár alkalmazást, amit ti is igénybe vehettek ingyenesen, akár telefonon, táblagépen, vagy a számítógépeteken:

-Discord
-Messenger
-Skype
-Viber
-WhatsApp
-Zoom

Maradjatok otthon és használjátok bátran az alkalmazások egyikét, hogy kommunikálni tudjatok azokkal a személyekkel, akikkel nem tudtok a járvány miatt!

 

(Kozma Lilla)


Forrás: https://pcworld.hu/tippek/3-gyakori-skype-problema-es-a-megoldasa-159398.html

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
661KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Mitől akad a Skype?

Oszd meg a Facebook-on!

Mitől akad a Skype?

Oszd meg a Facebook-on!

X