Nagy októberi összefoglaló

Nagy októberi összefoglaló

Kisebb technikai gondok következtében sajnos megesett az, hogy a sorozat két hetes szünetre vonult. Viszont talán a legjobbkor, hiszen október második két hete bőven hagyott maga után kívánnivalót, így ennek a válogatásnak a darabjai is nagy részben az első hétről érkeznek. Megjelent 21 Savage új albuma, amely talán az idei év egyik legjobban várt darabja volt, már csak azért is, mert tavaly nyár óta csak a tudat volt meg az emberek fejében, hogy érkezni fog, a dátum pedig nem. Emellett a BLACKPINK megjelentette az első teljes albumát, sőt még Yung Gravy is egy teljes albummal érkezett. Az AD/DC és Justin Bieber pedig egy-egy új dalt publikált, előbbinek pedig a rajongók úgy örültek, mintha valami megváltó lenne. A legérdekesebb darab pedig Shawn Mendes Wonder című dala, ami 2020 talán legjobb albumát vetítheti előre. Ez történt a 40. héten:

21 Savage, Metro Booming – SAVAGE MODE II

Már a sorozat kezdése előtt hónapokkal is arról beszélgettem a zenekedvelő ismerőseimmel, hogy mégis mikor jön már 21 Savage új albuma. Most viszont, több, mint egy év várakozás után megjelent a SAVAGE MODE II, az első album folytatásaként és természetesen Metro Boomin közreműködésével. A megjelenés előtt négy nappal Savage és Boomin posztoltak egy trailert, amit maga Morgan Freeman narrált, és az album érkezésének dátumát tartalmazta. Freeman egyébként a lemezen is helyet kapott, mivel az Introban szintén az ő hangját hallhatjuk.

A két készítő mellett megjelenik még Young Thug és Drake is, aki a Mr. Right Now című dalon bevallotta, hogy 2008-ban az azóta már sikeres énekesnőnek számító SZA-val randizott. A dolog pikantériája, hogy SZA az album megjelenése után kikövette Draket Instagrammon, szóval lehet, hogy nem esett a legjobban neki ezen ügy felhántorgatása. A SAVAGE MODE II szerintem jobb lett, mint ahogy a rajongók értékelik, viszont az hozzá kell tenni, hogy érdemes a trailert megnézni a meghallgatás előtt, mivel olyan hangulatba hoz, ami sokat dob az élményen.

BLACKPINK – THE ALBUM

Elérkezett az első alkalom, hogy nem teljes elutasítással állok egy k-pop albumhoz. Ugyan nem hiszem azt, hogy valaha a koreai popzene meghatározó lesz az életemben, de jelen esetben a BLACKPINK-es lányok megnyerték az elismerésem. A THE ALBUM az együttes első teljes hosszúságú lemeze, annak ellenére, hogy összesen 8 dal található rajta. Az érdeklődés hatalmas volt, hiszen csak az előrendelésekből több, mint 800 000 példány kelt el. Ez a szám a megjelenés előtti pár órával már meghaladta az egymilliót. Hasonlításképpen, 6ix9ine legutóbbi albuma 60 ezer környékén mozgott az első nap. Nem lesz a lemez a kedvencem, sőt, viszont egy kifejezetten kellemes darab és az amerikai pop hatása miatt nagyobb körben is biztos vagyok benne, hogy el fog terjedni.

Yung Gravy – Casanova

Harmadik albumát is megjelentette Yung Gravy, az idei év egyik legnagyobb felfedezettje. A szokásosnak mondható bbno$ és Y2K featek mellett Ski Mask the Slump God és Chief Keef is tiszteletét tette egy-egy verze erejére. A korábban már kiadott Tampa Bay Bustdown, jack money bean, yup! és Gas Money mellé érkezett még 10 új szám, ami így elnyújtja egy kellemesen hosszú időtartamra az album hallgatási idejét. A Casanova nem hazudtolja meg Gravy eddigi munkásságát, ismételten egy könnyed és laza albumot kaptunk, ami az élet szinte minden szituációjához illik, ahol csak élvezni szeretnénk az eltöltött időt.

AC/DC – Shot in the Dark

2014 után visszatért minden idők egyik legjobb rockbandája, az AC/DC. Ha bárki is azt gondolta volna, hogy a dal a megújított felállással merőben más hangzású lesz és egy új vonalon fognak elindulni, az nagyot tévedett. A Shot in the Dark annyira AC/DC-s, amennyire csak lehet. Ez a hangzás pedig amellett, hogy megannyi emléket indít el szinte minden emberben, nem csak a rajongókban visszaadja a banda 90-es évekbeli vibe-ját. Az már csak egy plusz dolog, hogy novemberben nagy valószínűséggel megjelenik az új albumuk, ami a POWER UP címet fogja viselni, szóval 2020 nem ússza meg újabb AD/DC számok nélkül.

Megan Thee Staillon, Young Thug – Don’t Stop

Érdekes. Első impulzusom Megan Thee Staillon új dalára ez volt. Az első pár másodpercben rendesen azt hittem, hogy rossz számra kattintottam és valami rave mixet indítottam el. De aztán realizáltam, hogy nem, és a Don’t Stopnak egyszerűen csak hosszú távon fejfájást okozó alapja van. Viszont rövid távon egészen tűrhető, sőt, Megan rappelésével a Young Thug feattel nem is annyira rossz, mint amennyire elsőnek tűnik. Biztos, hogy ha egy kis nyugira vágyom nem ez lesz az első szám, amit elindítok, viszont egy-egy pörgősebb estén esélyes, hogy elő fog kerülni.

Shawn Mendes – Wonder

Az év talán legnagyobb dobása lehet a december negyedikére várt Shawn Mendes album. Ennek a vezető dala a Wonder, ami majd az album címe is lesz. A most érkezett szám az első Shawn-dal a Camilla Cabello-val közös Señorita óta. Ahogyan a dal is, az album is Camilla-nak lesz dedikálva és az ő kapcsolatukról fog szólni. Többek között ez az egyik fő ok, amiért a Wonder 2020 egyik, ha nem legsikeresebb albuma lehet.

Justin Bieber, benny blanco – Lonely

Múlt hónapban azzal kezdtem az egyik cikket, hogy vajon új Justin Bieber-éra veheti kezdetét. A Lonely érkezésével pedig egészen biztos lehetek abban, hogy ez már most elkezdődött. A kollaboráló partner most Chance helyett benny blanco volt, a dal pedig tempójában a Holy-hoz hasonló maradt. Bieber arról énekel a dalban, hogy milyennek élte meg azt, hogy már 13 évesen felfedezték és azóta konkrétan az életét a nyilvánosság előtt éli. Ez volt az első közös dala a két előadónak, annak ellenére, hogy nagyon jó barátok. Igaz, korábban benny szerelt producerként Bieber pár dalán, ezúttal viszont közösen dolgoztak FINNEAS-szal együtt.

(Lendvai Martin)

(Borítókép forrása: https://bonnewshaiti.com/)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
679KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

X