Elindult a Nagy Diák Klímateszt 2.

Nagy Diák Klímateszt döntő

Globális felmelegedés, klímaváltozás. Nap mint nap hallunk, beszélünk ezekről a témákról, azonban a rengeteg információ közül nehéz eldönteni, hogy mi is az igazság. Vajon átlagemberként tehetünk valamit a folyamat ellen? Megteremthető az ember és a természet közötti harmónikus egyensúly? Ha Téged is foglalkoztatnak ezek a kérdések, akkor mindenképp töltsd ki Nagy Diák Klímateszt 2-t, ahol naprakész és hiteles információkkal találkozhatsz, hogy tájékozottabb legyél a témában!

Cselekedj te is és töltsd ki a Nagy Diák Klímateszt 2-t! Légy tájékozottabb, tudj meg többet a változásáról, az okokról és a lehetőségekről! És szállj versenybe a fődíjakért!

A globális felmelegedés egy természetes folyamat, azonban az emberi tevékenység felgyorsítja azt. Az erdők pusztítása, a levegő, a föld és az óceánok szennyezése mind hozzájárulnak a bolygónk klímájának változásához. A mezőgazdaság, a közlekedés és a fosszílis energiahordozók használata során olyan üvegházhatású gázok kerülnek a levegőbe, melyek meggátolják a Földre eső napsugarak visszaverődését, emiatt a Föld melegedni kezd. A meleg hatására a sarki jégsapkák olvadásnak indulnak, vagyis a természetes fehér területek mérete csökkenésnek indul. A fényvisszaverés hiányában a Föld átlaghőmérséklete emelkedni kezd, elindul a globális felmelegedés.

Már ma is naponta találkozhatunk olyan megmagyarázhatatlan és egyre erősebb természeti jelenségekkel, melyek a globális felmelegedés számlájára írhatók. Azonban a jelenség igazi vesztesei nem mi, hanem az utánunk jövő generációk lesznek. Változtatni sosem késő, de mindenkinek cselekedni kell. Minden elültetett fa, minden szelektíven gyűjtött hulladék számít!

A legnépszerűbb ismeretterjesztő játékunkat 2021. december 20-tól töltheted ki a klimateszt.hu és a nagydiaktesztek.hu oldalakon, a könnyebb kitöltés érdekében használd a Nagy Diák Tesztek applikációt, ahol a többi tesztünket is megtalálod.

Az online teszt kitöltői közül az 1.000 legjobb jut be a játék középdöntőjébe, amit 2022. május 20-án, a 29. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, az újpesti UP Rendezvénytérben rendezünk meg. Itt zajlik majd az országos játék döntője is, ahol gazdára találnak a fődíjak: egy elektromos robogó, egy szuper kerékpár és egy kétszemélyes nyaralás.

Töltsd ki te is a Nagy Diák Klímatesztet!