Internet kisokos

Néhány kifejezés az internetes önvédelem világából.
2019. szeptember, DUE Online

DISPUTED NEWS: A Facebook fejlesztése, amely megpróbálja a tömeg és szakértők segítségével kiszűrni az álhíreket. Ha egy megosztott bejegyzésen felkiáltójelet látsz, az azt jelenti, hogy vitatott tartalom.

HOAX: Álhír, kacsa, avagy olyan hír, amely valótlant állít. Általában internetes portálokon vagy elektronikus lánclevélben terjed.

ROMSCAM: Egy kifejezés arra, amikor az áldozatból az elkövető pénzt csal ki, miközben elhiteti az áldozattal, hogy szerelmes belé.

SZÜLŐI FELÜGYELETI SZOFTVER: Egy alkalmazás, amely lehetővé teszi a szülőknek, hogy megvédjék a gyereküket az erőszakos és felnőtt tartalmaktól.

TRÓJAI FALÓ PROGRAM: Egy rosszindulatú program, amely mást tesz a háttérben, mint amit az áldozatnak mutat. Például egy filmnek mutatja magát, miközben megszerzi a személyes adatokat a számítógépről.

ZOMBIGÉP: Az a számítógép, amit távolról irányítanak más számítógépről, jellemzően rosszindulatú céllal.

 

2019. szeptember 30.

 

A cikkben foglalt nézetek a szerzők nézetei, azok semmiképpen sem tekinthetők az Európai Bizottság vagy a Belügyminisztérium hivatalos állásfoglalásának, továbbá sem az Európai Bizottság, sem a Belügyminisztérium nem tehető felelőssé azokért, illetve az abban foglaltakért.

A cikk a BBA-5.1.6/2-2017-00003 számú projekt keretében készült.