Filmteszt döntő: a program

A Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak országos edukatív játékunk döntője február 20-án, csütörtökön délután lesz az Akvárium Klubban. Íme, mire számíthatnak a résztvevők!

Filmes programkavalkád keretében zajlik a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak vetélkedő középdöntője és döntője a Budapest szívében található Akvárium Klubban.

A programra a legjobb ezer tesztkitöltőt és kísérőit hívta meg a Nemzeti Filmintézet és a DUE Médiahálózat. A játékosokat 13 órától várják a helyszínen.

Megérkezés után minden játékosnak regisztrálnia kell a bejáratnál. Az Akváriumban ruhatár és büfé is a vendégek rendelkezésére áll.

A programok 13.30-kor kezdődnek. Három helyszínen zajlanak majd az események. Az aulában egész délután folyamán izgalmas helyszínek várják az érdeklődőket: lesz itt képregény rajzolás, VR szemüveges játék, filmes virtuális valóság bemutató, henna és smink bemutató. Ezeket mind ki is próbálhatják a játékosok. A középdöntő és a döntő a Nagy Hallban lesz. 14 órakor indul a háromnegyed órás középdöntő. A döntő színpadi show egy órával a középdöntő után kezdődik. Itt derül majd ki, hogy ki az a 12 játékos, aki bekerül a fináléba. A döntő várhatóan 17 órára ér véget.

A Kis Hall programjai is 13 órától várják a vendégeket, először kisfilm bemutatókkal. Aztán kezdődik a közönségtalálkozók sora. Vendégünk lesz Kamarás Iván, Szabó Simon, Hajdu Steve. Ezután a filmes szakma háttérszereplői is bemutatkoznak: találkozhattok többek között Huttlasa Tamás gyártási szakemberrel és Pataki Ági filmproducerrel. 3 óra után a közönségtalálkozók sorát Vecsei H. Miklós, Gera Marina zárják.

Az egész délutáni kavalkád zárásaként 17 órától vetítjük a Fomo című magyar filmet. Ha nem vagy online, nem is létezel? A gimnazista Gergőt és barátait, azaz a Falka tagjait három dolog motiválja: a szex, a buli és hogy az ezekről készült videókat minél többen megnézzék a netes csatornájukon. A challenge-videóik idővel egyre durvábbá válnak, amikor pedig egy házibuliban Lilla a fiúbanda prédájává válik, egyetlen éjszaka alatt a feje tetejére áll a budapesti fiatalok biztosnak tűnő világa. A többek között a Mary PopKids, a Fran Palermo, Deep Glaze és a Hősök zenéivel aláfestett FOMO az ezredfordulón születettek hiteles filmje. Olyan lendülettel visz be a fiatalok mindennapjaiba – és éjszakáiba –, ahogy magyar filmtől még nem láthattuk. A FOMO a Filmteam gyártásában, a Filmalap Inkubátor Programja keretében a Filmalap 62 millió forintos gyártási támogatásával készült, magyarországi forgalmazója a Mozinet.

A Nagy Magyar Filmteszt döntőn résztvevő játékosoknak és kísérőiknek is igény esetén iskolai igazolást ad a rendezvény végén döntőn való részvételről a szervező DUE Médiahálózat.

Ha érdekel a program, korlátozott számban még regisztrálhatsz rá a filmteszt@filmteszt.hu mailcímen.

A Filmteszt döntő helyszíne, az Akvárium Klub Budapest belvárosában, a Deák Ferenc téri metrómegállónál található. Itt megáll az M1-es, M2-es és M3-as metró, valamint számtalan busz és villamos is.