Nagyon sok fiatalt érdekel a pénz világa

Közel 13 ezer fiatal töltötte ki a Nagy Diák Pénzügyes Tesztet. A játékot a DUE Médiahálózat azzal a céllal indította, hogy a részvevők magabiztosabban mozogjanak a pénz világában, hatékonyan osszák be jövedelmüket, és megtakarítás esetén jól fektessenek be.

A verseny második fordulója és a döntője március 6-án lesz a Pénzügyminisztériumban.

A Nagy Diák Pénzügyes Teszt első fordulójában egy 20 kérdéses teszten online mérhették fel a tudásukat azok, akik vállalkoztak a kvíz kitöltésére. A kérdéssoron bárki próbára tehette ismereteit, de a nyereményjátékban a 14-20 év közötti fiatalok kaptak lehetőséget a továbbjutásra.

Idén a második alkalommal hirdették meg az országos edukatív játékot, mely ez alkalommal még több fiatalt mozgatott meg, mint tavaly. A népszerű online vetélkedőben a résztvevők új ismereteket szerezhettek, és segítséget kaptak, hogy tudatosabban hozzanak pénzügyi döntéseket.

A verseny második fordulójába 120 fiatal – a legjobb eredményt elért tesztkitöltők vehetnek majd részt. Ők meghívást kapnak a Pénzügyminisztériumba, ahol március 6-án a középdöntőben egy újabb teszt segítségével személyesen mérhetik össze pénzügyes ismereteiket. Ezt követi még aznap a döntő, ahol a legjobb 12 játékos közönség előtt vív meg egymással egy színpadi kvíz keretében. Az első helyezett nyereménye egy Samsung Galaxy Note 10 készülék lesz, de a másik két dobogós helyezett is számíthat egy-egy okostelefonra. Sőt, a támogatók jóvoltából számos egyéb meglepetés várja a játékban résztvevőket. A középdöntőbe jutott legfiatalabb játékos egy tabletet kap, a középdöntőbe legtöbb játékost delegáló iskolának egy értékes laptop lesz a nyereménye. Végül egy Apple Beats Solo fejhallgatót sorsolnak ki azok közt, akik az online játékban regisztráltak.

A Nagy Diák Pénzügyes Teszt vetélkedőt a Pénzügyminisztérium, a Diákhitel Központ, a Magyar Biztosítók Szövetsége és a Pénziránytű – Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért támogatja, szervezője pedig a DUE Médiahálózat.

Összefoglaló a tavalyi döntőről: