A forrócsokit a XVI. és XIX. század között igazi csodaitalként tartották számon, ami jótékony hatással van az egészségre és a kedélyállapotra is. A csokoládénak önmagában is elég magas az antioxidáns tartalma, ez pedig segít a szívbetegségek megelőzésében, gátolja a korai öregedést, és még a rák kialakulásának kockázatát is csökkenti. Minél sötétebb egy csoki, annál magasabb az antioxidáns tartalma. Élvezd a forrócsoki előnyeit!
Fokozza az agyi teljesítményt: Az italban található flavonoidok növelik a vér- és az oxigén áramlást az agyba, ami segít a gondolkodásban.
Tele van antioxidánsokkal: A Cornell Egyetem kutatásai szerint a forrócsoki több antioxidánst tartalmaz, mint a zöld tea vagy a bor. A forró csokiban több antioxidáns található, mint a nyerscsokoládéban.
Feldobja a hangulatot: A finom ital javítja a hangulatot, segít oldani a feszültséget és a szorongást. Ez abból eredeztethető, hogy a forró csoki endorfint szabadít fel a szervezetben, mely köztudottan kedélyjavító hatással bír. A cukor azonban rendkívül egészségtelen, főleg nagy mennyiségben, így törekedjünk a cukormentes forró csoki fogyasztására, hogy valóban egészséges legyen.
Jót tesz az artériáknak: A benne található flavonoidoknak köszönhetően jótékony hatással van a szívre és az artériákra. Csökkenti a vérnyomást, és az erek állapotára is jó hatással van. Arra azonban fontos ügyelni, hogy a csokoládé önmagában is tartalmaz cukrot és telített zsírt, így napi két csészénél többet nem ajánlott fogyasztani.
A fogyásban is segíthet: Édes ízének köszönhetően eltelít, teltségérzetet ad, és kielégíted az édes ízek utáni sóvárgásodat is.
(Aletta, Miújság.zip, Sapientia Egyetem, Marosvásárhely)