Akkreditált kiváló Tehetségpont lett a DUE

A DUE Médiahálózat elnyerte a regionális hatókörű Akkreditált kiváló Tehetségpont címet a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége zsűrijétől.

Az akkreditációban közreműködött szakértők a következő szöveges értékelése szerint „a DUE Médiahálózat tehetségpont, egyben Európai Tehetségpont nem szokványos tehetségterülettel foglalkozik, a kommunikációs tehetség kibontakoztatásával média-eszközök segítségével”.

Egyesületünk „szakmai segítséget nyújt ahhoz, hogy szinte apáról fiúra, DUE-tagról DUE-tagra hagyományozódjon a média iránti elköteleződés”

– áll a hivatalos közleményben.

Megállapították, hogy tehetségprogramjainkat jól felkészült szakemberek mellett egykori diákok is vezetik, akik részt vesznek a nyári szakmai táborokban is. A DUE Tallózót információkban gazdag, országos újságként értékelték.

„A DUE Országos Ifjúsági Sajtófesztiválja biztosítja a magyarországi diákújságírók legnagyobb éves seregszemléjét, találkozási lehetőséget nyújtva a médiavilág legismertebb szereplőivel” – áll az értékelésben.

Hogy méltán feleljünk meg az elismerésnek, a jövőben online klubrendszer szervezését tervezzük, melyet szeretnénk a tanácsadásban is felhasználni.