DUE-karácsonnyal zártuk az évet

Akár csak többi programunkat, 2022-ben ismét megrendeztük a DUE Karácsonyt is. Az idei utolsó DUE-programnak a Púder Bárszínház adott otthont december 9-én, itt gyűltek össze mindazok, akik együtt meg szerették volna ünnepelni a szervezet idei sikereit, a közös munkát.

Az összejövetelt Henyecz Mimi és Velek Domonkos műsorvezető páros nyitotta meg – hagyományainkhoz híven, ünnepi énekléssel Henyecz Mimi jóvoltából. Ezután került sor a DUE és az ORFK-OBB közös videópályázatának eredményhirdetésére, a karácsonyi programra meghívást kapott a 6 legjobb nevező egyaránt értékes jutalmakban részesült. A nyertes Takács Marcell lett, ő vehette át a X Fact Flash kerékpár utalványt Berzai Zsolt r. alezredestől és Dr. Szayly József alelnöktől, pályaművét pedig levetítették a rendezvényen.

Kecskés István, a DUE elnöke is szólt pár szót a résztvevőkhöz, röviden értékelte az idei évet, és megköszönte mindenkinek a munkáját. Az intézőbizottság évösszegzőjét a műsorvezetők ismertették, melyből szintén kiderült, hogy a korlátozott lehetőségek ellenére sikeres évet tudhat maga mögött az egyesület. A 41. DUE Médiatábor, második szuperintenzív angoltábor, a 29. Országos Sajtófesztivál is erről tanúskodik, valamint a DUE Tallózó és Rádió színvonalas cikkei és műsorai is hozzájárultak a pozitív évzáráshoz.

Az említett sikereket nem érhettük volna el a DUE tagjai nélkül, ezért idén őket is díjaztuk. A „legaktívabb aktivistáink”: Babcsány András, Botos Mici, Oláh Szabolcs, Vörös Rebeka, Millei Anikó, Naár Barbara, Németh Fruzsina, Vincze-Hajnal Blanka, Szücs Márton Teofil, Bodonyi Dániel, Kovács Bence, Németh Máté – akik egy értékes ajándékcsomagot vehettek át. Oklevelet kapott Erdélyi Bíborka és Fáber Fruzsina.

Idén nem csak nyári médiatábort rendeztünk, hanem őszi Retro- tábort is. Mivel ez egyszeri, egyedi és megismételhetetlen volt, elképesztően népszerű és minden tekintetben felidézte az elmúlt 40 DUE-tábort, külön köszönetet, tapsot és elismerést érdemelnek a Retro-tábor ötletgazdái, megállíthatatlan és lelkes szervezői és vezetői: Herczeg Zsolt, Kuti Sándor és Turányi-Vadnai Szabolcs.

Immáron kilencedik alkalommal adtuk át a Kaczián Gábor-díjat, melyet ebben az évben Bodor Julcsi vehetett át kiemelkedő közösségi és társadalmi munkájáért a DUE-ban.

2022-ben az Év DUE-sa címre Bodonyi Dániel találták a legméltóbbnak az egyesületben, aki szoros versenyben zsebelte be a díjat. Rajta kívül a legjobb hatba került még Naár Barbara, Babcsány Andris, Toldi Szabolcs, Bodor Julcsi és Németh Fruzsina.

A műsorvezetők búcsúgondolatai után a rendezvény hivatalos része véget ért, a résztvevőket állófogadás várta a 2022-es DUE Karácsonyi buliján.