DUE ÚJRATÖLTVE – Véget ért a harmadik MCC Feszt

Idén is nagy sikert aratott az immár harmadik alkalommal megrendezett MCC Feszt Esztergomban, mely több, mint 47 000 látogatót vonzott. A háromnapos rendezvény számos helyszínen kínált változatos programokat. Napközben izgalmas szakmai beszélgetéseket követhetett nyomon a közönség, este pedig a felhőtlen szórakozás vette át a főszerepet.

Az Edu sétány kiállítói között a DUE Médiahálózat is képviselte magát. Sátrunknál szerencsekerék, tábori és sajtófesztivál kedvezmények, különböző tesztek várták az érdeklődőket.

A DUE idén is nagyon sok értékes nyereménnyel és sok-sok mesélnivalóval várta a fesztiválra látogatókat. Az önkéntesek sem maradtak feladat nélkül. A szerencsekerékhez folyamatosan érkeztek az érdeklődők, akiknek a Sajtófesztiválról, a táborról, vagy a DUE Tallózóról meséltünk.

A késő délutáni órákban megkezdődtek a koncertek is. Olyan neves előadók és zenekarok léptek fel, mint a Blahalouisiana szimfonikus felállásban, a Bagossy Brothers Company vagy a Random Trip.

A MCC Feszt második napján az Edu sétányon, a DUE Médiahálózat sátránál a Nagy Diák Tesztek volt a nap témája. A standhoz látogatók az előző napról már megszokott szerencsekerék megpörgetése mellett a jelenleg futó Nagy Diák Zenei Teszten mutathatták meg tudásukat, ezután pedig értékes DUE ajándékokat kaphattak.
A önkénteseink számára a panelbeszélgetések is ezen a napon kezdődtek el igazán. Tudósítóink gyakori látogatói voltak a Katona Színpadnak, Rákóczi Színpadnak és a Hencsergőnek, hogy beszámoljunk az ott elhangzottakról.

Az Edu sétány 18 órási zárása után a fesztiválozók és kiállítók nagytöbbsége a színpadok felé vette az irányt. A MOL Nagyszínpada a Széchenyi téren, a város főterén kapott helyet, ide a belépés ingyenes volt mindenki számára. Az este folyamán Caramel és a Parno Graszt szerepeltek itt. Kimondhatjuk viszont, hogy az igazi buli az Richter Színpada körül zajlott, ahol péntek este fellépett Sun City Brass Brand, a híres VALMAR duó, de elrepítette a fesztiválozókat az égbe Korda Gyuri és Balázs Klári is. Számos sláger elhangzott, amiket életkortól függetlenül mindenki ismert és szeretett, például a Mamma Maria vagy a Találd ki gyorsan a gondolatom. A koncert végé felé pedig a közönség kétszer is énekelhette hangosan, hogy: „Reptér, lobog a szélben a szélzsák”

Az MCC Feszt harmadik, azaz utolsó napján, az eső sem tántorította el a látogatókat. Bár az időjárás állított némi akadályt a szervezők elé, de kedvüket semmiképp nem szegte. A DUE sátrát ezen a napon is folyamatos érdeklődés övezte. A fesztiválozók több előadáson is bővíthették tudásukat. Szó volt újságírói objektivitásról, kenyérsütésről, kriptovalutáról, de a magyar konzervativizmusról is. A színes kínálatból mindenki kedvére válogathatott.

Az utolsó este a koncertek sorozatát a T. Danny nyitotta, de két órás koncerttel kápráztatta el a közönséget Ákos is, és zárásként a fiatalok egyik óriási kedvence, Dzsúdló hangjai zárták le a harmadik MCC Fesztet.

Ezek után zárult a tartalmas és eseménydús három nap, melynek emléke bizonyára sokáig elkíséri majd a résztvevőket.