2024-ben is túrahétvégével indul az évünk!

A DUE és a Bakancs Pista természetjáró csoport 2024. január 5-7-én tizenkettedik alkalommal rendezi meg a „Zergék az Őzikék ellen” elnevezésű, évindító téli túrahétvégét, ezúttal a Őrségben, az Őrimagyarósdon lévő Csillagfény Szállón. A program közkívánatra ezúttal már két éjszakás lesz. A tervek között ezúttal is kirándulás, vetélkedő, tombola, közös főzés és buli szerepel.

„2012-ben kezdtük el ezt a programsorozatot, ami egy kirándulás, egy buli és egy mini DUE-tábor keveréke. Mindig máshová megyünk, így az összes középhegységben jártunk már. Ezúttal a magasságával nem, de a szépségével annál inkább hódító Őrségbe visz az utunk, ahol a 200 lelkes Őrimagyarósdon, a kifogástalanul felszerelt Csillagfény Szállóban rendezzük be a főhaidszállásunkat. Most is lesz két választható túraútvonal, egy hosszabb és egy rövidebb, tehát nyugodtan jelentkezhetnek azok is, akik nem megszállott természetjárók. A vetélkedőn 2024-ben csillagászati, űrkutatási témájú feladatok lesznek, és természetesen főzünk, zenélünk, tombolasorsolást tartunk, beszélgetünk, bulizunk elbújva a világtól. Sokan kérték – ráadásul az Őrség nincs közel Budapesthez -, ezért ezúttal a program már pénteken este elkezdődik, tehát két éjszakát töltünk ott, és így a szombatot is jobban ki tudjuk használni” – mondta a DUE Online-nak a főszervező Herczeg Zsolt.

A részvételi díj két éjszakára 15.000 forint, egy éjszakára 12 ezer forint. A programon az vehet részt, aki pontosan kitölti ezt az online jelentkezési lapot és elutalja a részvételi díját a DUE bankszámlaszámára: 11714006-20235338. A költség tartalmazza a szállás, a világítás, a fűtés, a vízhasználat és az étkezések árát, valamint az idegenforgalmi adót. A pénteki vacsora a résztvevők érkezési idejének bizonytalansága miatt egyéni szervezésű és önköltséges. A pénteken érkezőknek szombaton reggelit és vacsorát, vasárnap pedig reggelit biztosítunk. A szombaton érkezők aznap vacsorát, másnap pedig reggelit kapnak. A szombati ebéd szokás szerint saját szervezésű és önköltséges, mert a túrázás idejére esik.

Az utazás önköltséges, telekocsis rendszerben. A jelentkezési határidő 2023. december 5., de érdemes sietni a regisztrációval és az utalással, mert a helyek mindig gyorsan, általában már ősz elején elfogynak! A létszámkorlát 40 fő.

Szeretettel várunk!