Retro DUE-táborral indul az egyesületi ősz

Szeptember 7-én, szerdán kezdődik és a DUE 33. születésnapján, vasárnap zárul a Retro DUE-tábor, az elmúlt negyven év táborozóinak nosztalgiatalálkozója Balatonkenesén.

Herczeg Zsolt és Turányi-Vadnay Szabolcs több mint egy évvel ezelőtt kereste meg azzal az ötlettel a DUE elnökségét, hogy 2022-ben nosztalgiatalálkozót rendeznének a volt táborozóknak a médiatábor negyvenéves fennállása alkalmából.

Egy évnyi szervezőmunka után a Retro DUE-tábor szeptember 7-én, szerdán este kezdődik és az egyesület 33. születésnapján, szeptember 11-én, vasárnap délelőtt ér véget. A szervezők a „rendes” nyári tábor helyszínére, a balatonkenesei Kenese Port Hotelbe várják mindazokat, akik 1982 és 2022 között legalább egyszer voltak DUE-táborban akár táborlakóként, akár táborvezetőségi tagként.

„A Retro-tábor igazi DUE-tábor lesz, kicsiben, nagyoknak. Lesznek csoportok és csoportvezetők, készül újság, rádióműsor és fotókiállítás, felcsendülnek a szokásos szignálok, tartunk előadásokat, rendezünk diszkót, vetélkedőt, kalandtúrát és hangmozit, szóval minden díszlet és kellék adott lesz ahhoz, hogy az érkező hatvan-hetven régi DUE-s újra fiatal táborozónak érezhesse magát. Ugyanakkor ez természetesen csak egy játék ezeknek a 30-60 éves embereknek: a hangsúly a nagy találkozásokon, beszélgetéseken és bulikon van, ezért olyan extra programokkal is készülünk, mint a DUE-turi, ahol régi tábori relikviák között lehet nosztalgiázni; a Vissza, hallgató!, amelynek során régi tábori műsorokat hallgatunk vissza, vagy a Rádiós látványkonyha, amelynek résztvevői a szalagos magnós vágást nézhetik meg. A Szabadegyetem nevű előadásokon is régi DUE-sok lépnek fel” – mondta a DUE Online-nak Herczeg Zsolt.

A szervező hozzátette: a Retro DUE-tábor megszervezésében mindazok felkutatása és meggyőzése volt a legnehezebb, akik már több éve, sőt több évtizede eltűntek az egyesület látóköréből, de erre kiváló terep volt a tíz éve alapított Retro DUE nevű, 478 fős Facebook-csoport, amely most a tábor legfontosabb információs csatornája egyben.

A Retro DUE-tábor vezetője Kuti Sándor táboralapító, helyettesei Turányi-Vadnay Szabolcs, Zala Orsolya és Herczeg Zsolt. Csoportvezetőként a rádiósok munkáját Királyhegyi Zsuzsanna, Kiss Gábor, Érsok Zoltán, Szayly József, Kuti Sándor és Herczeg Zsolt, a fotográfusokét Kecskeméti Dávid, az újságkészítőkét pedig Turányi-Vadnay Szabolcs segíti; a műszaki hátteret Kuti Sándor, Balázs István és Bodonyi Dániel biztosítja, de sokan mások is segítenek, mint például Bocz Márton.

A Retro DUE-táborba hivatalosan már nem lehet jelentkezni, de a szervezők méltányos esetben még elfogadnak last minute megkereséseket. A hetijegy 55 ezer, az ottalvós napijegy 14 ezer, a nem ottalvós napijegy 7 ezer forintba kerül, a jelentkezési lap pedig ide kattintva tölthető ki.

Retro DUE-tábor – Öreg vagy már ehhez!