Túrahétvégével kezdtük ezt az évet is

A telet meghazudtoló, tavaszt idéző időben rendezte meg a DUE és a Bakancs Pista természetjáró csoport a hagyományos, immár tizenegyedik évindító outdoor hétvégéjét, ezúttal a Bükkben.

A „Zergék az Őzikék ellen” elnevezésű, 2012-ben kezdődött túrasorozat 34 résztvevője 2023. január 7-én a Répáshuta és Bükkzsérc közelében lévő Pazsagi Turistaházban szállt meg, és onnan elindulva, két csoportban teljesített egy 6, illetve egy 15 kilométeres utat az Imó-kő érintésével. A szombati nap délutánján most is volt egy – ezúttal popkulturális témájú – vetélkedő, a Fantastigo eszköztámogatásával megvalósított Pop Túra Top, amelyen a Presley Pótlékok, a Madonna Másolatok és a Bieber Bábok csapata mérette meg magát, és a Madonna Másolatok gárdája győzött. A szintén hagyományos tombolasorsoláson a Magyar Posta Zrt., a DUE, a Kaesz Gyula Faipari Technikum és Szakképző Iskola, valamint magánszemélyek nyereményei találtak gazdára, és a programban szerepelt közös főzés, illetve társasjátékozás is. Vasárnap a Bükki Csillagdába látogattak el a társaság tagjai.

„A Zergék az Őzikék ellen egy régi, töretlenül népszerű programunk, amelyen különböző generációk és társadalmi csoportok tagjai töltenek el két napot jó hangulatban, megismerkedve és együttműködve. Van itt 16 éves diák, életében először kiránduló felnőtt és országos hírű teljesítménytúrázó egyaránt. Sokféle életkor, élethelyzet, foglalkozás, érdeklődés ad randevút egymásnak, és mindig kiderül, hogy sokkal több minden köt össze bennünket, mint amennyi szétválaszt. Jövőre várhatóan az Őrségbe látogatunk el” – mondta a DUE Online-nak az egyik szervező, Herczeg Zsolt.