Felejthetetlen élmények az MCC Feszten

Felejthetetlen élmények az MCC Feszten

Idén is nagy sikert aratott az immár második alkalommal megrendezett MCC Feszt Esztergomban, mely több, mint 30 000 látogatót vonzott. A háromnapos rendezvény hét különböző helyszínen kínált változatos programokat. Napközben izgalmas szakmai beszélgetéseket követhetett nyomon a közönség, este pedig a felhőtlen szórakozás vette át a főszerepet.

Az Edu sétány kiállítói között a DUE Médiahálózat is képviselte magát. Sátrunknál szerencsekerék, tábori és sajtófesztiváli kedvezmények, különböző tesztek várták az érdeklődőket.

A DUE háromféle tematikus nappal készült a fesztiválra. Az első napon Babcsány András, a 41. Médiatábor táborvezető-helyettese látta el hasznos információkkal a sátorhoz látogatókat. Válaszolt minden felmerülő kérdésre a táborral kapcsolatban.
Természetesen az önkéntesek sem maradtak feladat nélkül. A szerencsekerékhez folyamatosan érkeztek az érdeklődők, akiknek a Sajtófesztiválról, a táborról, vagy a DUE Tallózóról meséltünk.

A késő délutáni órákban megkezdődtek a koncertek is. Olyan neves előadók és zenekarok léptek fel, mint Wolf Kati, a Margaret Island, Manuel, T. Danny, a Brains vagy a Punnany Massif.

A MCC Feszt második napján az Edu sétányon, a DUE Médiahálózat sátránál a Nagy Diák tesztek volt a nap témája. A standhoz látogatók az előző napról már megszokott szerencsekerék megpörgetése mellett egy 10 kérdésből álló Nagy Diák Klímateszten mutathatták meg tudásukat, ezután pedig értékes DUE ajándékokat kaphattak.
A önkénteseink számára a panelbeszélgetések is ezen a napon kezdődtek el igazán. Tudósítóink gyakori látogatói voltak a Katona Színpadnak és a Hencsergőnek, hogy beszámoljunk az ott elhangzottakról, így például a Horthy-korszak vitás kérdéseiről, a beszélgetésről Böszörményi-Nagy Gergellye, a Brain Bar alapítójával, vagy éppen a magyar bor titkáról.

Tudósítóinkon kívül ezen a napon Dr. Szayly József, a DUE alelnöke is ellátogatott a fesztiválra. József ugyanis részese volt a Hencsergőnél tartott „10 dolog, amit nem gondoltam volna a média világáról” című beszélgetésnek.

Az Edu sétány 18 órási zárása után a fesztiválozók és kiállítók nagytöbbsége a színpadok felé vette az irányt. A MOL Nagyszínpada a Széchenyi téren, a város főterén kapott helyet, ide a belépés ingyenes volt mindenki számára. Az este folyamán a ManGoRise, a Balkan Fanatic, a Parno Graszt és DJ Bufi szerepeltek itt. Kimondhatjuk viszont, hogy az igazi buli az MKB Nagyszínpada körül zajlott, ahol péntek este fellépett Horváth Tamás, a New Level Empire, a sokak által nagyon várt Blahalouisiana, majd Dzsúdló.

A legnagyobb várakozás mégis Korda Györgynek és Balázs Klárinak, a magyar retro koronázatlan királynőjének és királyának koncertjét övezte, ami eleget is tett ennek. Számos sláger elhangzott, amiket életkortól függetlenül mindenki ismert és szeretett, például a Mamma Maria vagy a Találd ki gyorsan a gondolatom. A koncert végé felé pedig a közönség kétszer is énekelhette hangosan, hogy: „Reptér, lobog a szélben a szélzsák”

Az MCC Feszt harmadik, azaz utolsó napján, az eső sem tántorította el a látogatókat. Bár az időjárás állított némi akadályt a szervezők elé, de kedvüket semmiképp nem szegte. A DUE sátrát ezen a napon is folyamatos érdeklődés övezte. A program középpontjában ezúttal a Tallózó, az egyesületünk kiadványára állt.

A fesztiválozók több előadáson is bővíthették tudásukat. Szó volt újságírói objektivitásról, költészetről, kriptovalutáról, de a magyar konyháról is. A színes kínálatból mindenki kedvére válogathatott.

Az utolsó este a koncertek sorozatát a VALMAR duó nyitotta, de Bruno X Spacc, Paulina, Király Viktor, Follow the Flow, a Beatrice, az Irie Maffia, valamint még sok más előadó is színpadra lépett.

Ezek után zárult a tartalmas és eseménydús három nap, melynek emléke bizonyára sokáig elkíséri majd a résztvevőket.

Botos Emma Kamilla, Naár Barbara

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Felejthetetlen élmények az MCC Feszten

Oszd meg a Facebook-on!

Felejthetetlen élmények az MCC Feszten

Oszd meg a Facebook-on!

X