2021-ben Kuti Sándor a Kaczián Gábor-díjas

A DUE mellett szerelme a rádiózás: az egész a Szent László Gimnáziumban kezdődött, hol az iskolarádió meghatározó alakja volt. A villamosmérnöki diploma megszerzése után első munkahelye volt a Magyar Rádió. Ma is ott dolgozik, csak a céget hívják ma már másképp. Több évtized alatt rátette a kezét szinte minden komolyabb közrádiós stúdiófejlesztésre. Ma már ott tartunk, hogy tanítványai is dolgoznak az intézményben, az MTVA-ban. Igazi szaktekintélyként néznek fel rá, aki nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban, a mindennapi munkavégzésben is az élen jár. A feladatokról nemcsak beszél, hanem aktívan részt vesz a megvalósításukban, és még akkor sem jön zavarba, ha egy teljesen új rádióstúdiót kell felépítenie. Ráadásul azon kiváló szakemberek egyike, akik a szalagos magnót és a legmodernebb technikai eszközöket is ismeri és magabiztosan kezeli.

Már ott volt a legelső rádiós táborban Balatonszepezden, és hosszú éveken keresztül ő alakította ki a DUE táborok technikáját. Tábori technikusok több generációját nevelte fel, sok diákkal ismertette meg a rádiózás, a rádiós hangzás alapjait. A táborok előkészítésében főszerepet vállalt a kezdetektől, és néhány év szünet után újra aktív tagja a táborvezetőségnek. Ha valaki szereti és elismeri szakmáját, gyorsan közel kerülhet hozzá. Sokan köszönhetik neki a tudásukat, sőt azt, hogy olyan szakmát tanultak tőle, amit kitűnően használnak, kamatoztatnak felnőtt életükben. Rengeteg barátja van a DUE-ban, akikkel év közben is szoros kapcsolatot ápol.

Még akkor is velük, velünk van, ha éppen nincs, de szerencsére most itt van köztünk, a Kaczián-díj 2021-es díjazottja Kuti Sándor.