2021-ben Kuti Sándor a Kaczián Gábor-díjas

2021-ben Kuti Sándor a Kaczián Gábor-díjas

Idén nyolcadik alkalommal adjuk át a Kaczián Gábor-díjat. Kaczián Gábor több éven át a DUE titkárságvezetője volt. Tragikusan korai halálának 5. évfordulóján, 2013-ban alapítottunk emlékére díjat, amit évente egy-egy olyan embernek adunk át, aki a DUE-ban kiemelkedő közösségi és társadalmi munkát végzett.

Korábban megkapta az elismerést Herzeg Zsolt, Pál Zsombor, Kiss Gábor, Zala Orsolya, Kruzslicz Dávid, valamint az azóta szintén fiatalon elhunyt Váry Gábor, továbbá posztumusz adtuk át Csató Márton családjának.

Ebben az évben egy olyan barátunk kapja a Kaczián Gábor emlékére alapított elismerést, aki már a DUE megalapítása előtt is velünk volt és az csak természetes volt, hogy az egyesület alapítóinak egyike lett. Már fiatalon is szerelemes lett a rádiózásnak, majd annak a közösségnek, amely működtette a a táborokat. Családjaként tekintett mindenkire, aki az elmúlt bő három évtizedben megfordult köztünk.

A DUE mellett szerelme a rádiózás: az egész a Szent László Gimnáziumban kezdődött, hol az iskolarádió meghatározó alakja volt. A villamosmérnöki diploma megszerzése után első munkahelye volt a Magyar Rádió. Ma is ott dolgozik, csak a céget hívják ma már másképp. Több évtized alatt rátette a kezét szinte minden komolyabb közrádiós stúdiófejlesztésre. Ma már ott tartunk, hogy tanítványai is dolgoznak az intézményben, az MTVA-ban. Igazi szaktekintélyként néznek fel rá, aki nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban, a mindennapi munkavégzésben is az élen jár. A feladatokról nemcsak beszél, hanem aktívan részt vesz a megvalósításukban, és még akkor sem jön zavarba, ha egy teljesen új rádióstúdiót kell felépítenie. Ráadásul azon kiváló szakemberek egyike, akik a szalagos magnót és a legmodernebb technikai eszközöket is ismeri és magabiztosan kezeli.

Már ott volt a legelső rádiós táborban Balatonszepezden, és hosszú éveken keresztül ő alakította ki a DUE táborok technikáját. Tábori technikusok több generációját nevelte fel, sok diákkal ismertette meg a rádiózás, a rádiós hangzás alapjait. A táborok előkészítésében főszerepet vállalt a kezdetektől, és néhány év szünet után újra aktív tagja a táborvezetőségnek. Ha valaki szereti és elismeri szakmáját, gyorsan közel kerülhet hozzá. Sokan köszönhetik neki a tudásukat, sőt azt, hogy olyan szakmát tanultak tőle, amit kitűnően használnak, kamatoztatnak felnőtt életükben. Rengeteg barátja van a DUE-ban, akikkel év közben is szoros kapcsolatot ápol.

Még akkor is velük, velünk van, ha éppen nincs, de szerencsére most itt van köztünk, a Kaczián-díj 2021-es díjazottja Kuti Sándor.

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,083KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

2021-ben Kuti Sándor a Kaczián Gábor-díjas

Oszd meg a Facebook-on!

2021-ben Kuti Sándor a Kaczián Gábor-díjas

Oszd meg a Facebook-on!

X