Közgyűlést tartott a DUE

Közgyűlést tartott a DUE

Közgyűlést tartott 2021. szeptember 30-án a Diák- én Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete. A DUE legnagyobb éves rendezvényét, a Sajtófesztivált követő közgyűlésen a budapesti Akvárium Klubban a közgyűlés újraválasztotta a DUE tisztségviselőit.

A levezető elnök Dr. Tomszer Miklós, a DUE örökös tiszteletbeli elnöke volt. A levezető elnök az ülés kezdetén megállapította, hogy mivel az eredeti időpontban – 2021. szeptember 23-án, csütörtök 17óra, DUE iroda – összehívott közgyűlésen nem jelent meg a tagság fele, ezért a közgyűlés határozatképtelen volt. A 2021. szeptember 3-án 17.30-ra meghirdetett pótközgyűlés a megjelentek létszámától függetlenül érvényes.

A közgyűlés programja:

1. Elnöki megnyitó
2. A 2021-2022. évi programtervek
3. DUE-tisztségviselők választása (Elnökség, Intéző bizottság, Számvizsgáló bizottság)
4. Egyebek

A megnyitó után elsőként az egyesület 2021-2022. évi programterveit ismerhették meg a résztvevők. A beszámolót Dr. Szayly József alelnök és Kecskés István elnök ismertették. Beszámoltak róla, a hogy pandémia után sikeresen újraindult az egyesületi élet, kitűnő szakmai és közösségi programokkal valósult meg a nyári Médiatábor, és rekord részvétellel zajlott a 28. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál. A járványhelyzet alakulásától függően ősszel vagy tavasszal tervezik megtartani a DUE vezetőképző táborát, decemberben a hagyományos DUE karácsonyt, januárban a Téli túrát, aminek szervezője Herczeg Zsolt elnökségi tanácsadó, és 2022-ben ismét májusban a 29. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált. Újra lesz Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt, melynek online fordulója decemberben indul, a döntőt a Satófesztiválra tervezik. A közgyűlés ezeket egyhangúan, ellenszavazat nélkül fogadta el.

Ezt követően választotta meg a közgyűlés az egyesület tisztségvielőit, az Elnököt, Alelnököket, az Intézőbizottság vezetőjét és tagjait, a Számvizsgáló bizottság elnökét és tagjait.

A jelölőbizottság elnöke elmondta, hogy csak a korábbi tisztségviselőkre érkeztek jelölések, akik a jelöltséget elfogadták. Ezután titkos szavazás következett a tisztségviselőkről. Az eredményt Herczeg Zsolt, a szavazatszámláló bizottság elnöke ismertette.

A közgyűlés titkos szavazásának eredményei:

A közgyűlés 4 évre újra elnökké választotta Kecskés Istvánt.

További 4 évre alelnök lett Prof. Dr. Balázs Géza és Dr. Szayly József.

Az Intézőbizottság vezetője Panulin Boglárka, tagjai Bogdán Noémi és Balázs István.

A Számvizsgáló bizottság elnöke Pölcz Ádám, tagjai Bagi Zoltán és Varga Gábor.

A jelöltek megköszönték a Közgyűlés résztvevőinek a bizalmat.

Végül az egyebek napirendi pontban az Elnökség és Herczeg Zsolt ismertették a 2022. nyári
Médiatábor és a szeptemberre tervezett Retró DUE tábor terveit és előkészületeit.

A közgyűlés Dr. Tomszer Miklós levezető elnök zárszavával zárult.

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Közgyűlést tartott a DUE

Oszd meg a Facebook-on!

Közgyűlést tartott a DUE

Oszd meg a Facebook-on!

X