A Canonnal tesszük fenntarthatóvá a jövőt

A 43. DUE Médiatábor menetének kihagyhatatlan napirendi pontja a Napinger fantázianevű programsorozat. Ennek keretein belül a táborozók különböző tématerületekkel ismerkedhetnek meg, amelyek képességeik fejlesztésében, tudásuk elmélyítésében, és akár jövőbeni továbbtanulási és elhelyezkedési lehetőségeik feltérképezésében is segíteni hivatottak. A július hetedikei Napinger meghívott előadója Oláh Viktória volt a Canon Magyarország projekt jóvoltából.

A Canon munkatársának prezentációján szó esett aktuális pályázatukról, – melyre várják fotósaink alkotásait -, kiállításokról, szponzorációról és egy újfajta nyomtatási módszerről. A vállalkozás értékvilágának alapvető építőelemei a környezetvédelem, a fenntarthatóság, a hozzáférhetőség és az esélyteremtés a hátrányos helyzetű embertársaink számára. Ezen célkitűzések elősegítését szolgálja az innovatív nyomtatási módszer, amely a látássérültek számára is lehetővé teszi a természeti képek közvetlen megtapasztalását.

A technológia a körömlakkoknál használt UV-fénnyel apró cseppekben domború és homorú alakzatokat tudnak kirajzolni, amelyek át tudják adni a természet szépségét nekik is.

Az előadást követően a táborozók közvetlen közelről csodálhattak meg egy ilyen képet, és egy ajándék frizbivel is gazdagabbak lettek, amellyel a Balaton-parti időtöltést tehették élménydúsabbá.

A Canon elkötelezett híve a fejlődésnek, szorgalmasan kutatja azokat a cégeket, táborokat, eseményeket, amelyekkel együttműködésben nemzetközi pályázatok keretében feltörekvő fiatal tehetségeket tudnak segíteni, tanáccsal, erőforrásokkal, infrastruktúrával – ezúton köszönjük nekik mi is a támogatást.

(Bogdándy Balázs, Domokos Krisztián)

Képek: Szabó Zsombor