Az idei médiatábor már Kárpát-medencei lesz

A Rákóczi Szövetségnek köszönhetően idén július 6-14. között határon túli magyar fiatalok és részt vehetnek a DUE Balatonkenesén megrendezendő Kommunikációs és Média Szaktáborában.

A Rákóczi Szövetséget Herczeg Zsolt, a DUE elnökségi tanácsadója és a médiatábor egyik szakmai vezetője kereste meg egy ötlettel. Az InfoRádió főmunkatársa a DUE Online-nak elmondta: „újságíróként régóta figyelemmel követem azt a fantasztikus munkát, amit a Rákóczi Szövetség végez a határon túli magyar fiatalok körében. Számos alkalommal készítettem interjút Csáky Csongor elnök úrral, és idén úgy gondoltam: két ilyen nagy múltú szervezetnek érdemes lenne együttműködnie, hiszen a céljaink és az értékeink is közösek, érdekeink pedig nem ellentétesek. Megkeresésemet a várt bizalommal és nyitottsággal fogadta, és felajánlotta, hogy a Rákóczi Szövetség húsz határon túli magyar8 kárpátaljai, 8 erdélyi és partiumi, kettő felvidéki és kettő délvidéki – fiatal számára biztosítja a lehetőséget a DUE médiatáborában való részvételre. Ez azonban reményeim szerint csak a kezdet, hiszen egyesületünk alapító alelnöke, dr. Szayly József már a két szervezet további együttműködési lehetőségeiről is tárgyalt Csáky Csongor elnök úrral. Nagy szeretettel várjuk a határon túli magyar fiatalokat a médiatáborba!”


Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke (képünkön) a DUE Online-nak elmondta: „Tavasszal, amikor a DUE vezetői megkerestek azzal a gondolattal, hogy a nagymúltú és a maga nemében kiváló szakmaiságot képviselő kommunikációs és média szaktáborba szívesen fogadnának külhoni középiskolásokat a Rákóczi Szövetség szervezésében, akkor nagyon megtisztelőnek éreztük a lehetőséget. A DUE felajánlásának köszönhetően összesen 20 középiskolást hívhattunk meg külhoni középiskolai szervezeteink képviseletében. Nem volt könnyű feladat 20 helyet elosztani, éppen ezért tanárhálózatunk segítségét kértük az arra érdemes fiatalok kiválasztásában. Örömünkre szolgál, hogy a 20 DUE-táborba érkező külhoni középiskolás között vannak felvidékiek, kárpátaljaiak, erdélyiek és vajdaságiak is. Bízunk benne, hogy a táborozás életre szóló élményt és akár egy szakmai elköteleződést is jelenthet a fiataloknak. Abban is bízunk, hogy a jövőben folytatódhat az együttműködés a DUE és a Rákóczi Szövetség között.”