Bűn- és balesetmegelőzési délelőtt a DUE táborban

A 43. DUE Médiatábor szombat óta jobbnál jobb programokkal színesíti a táborozók napjait. Érdekes előadásokat hallgathatnak, interaktív állomásokon vehetnek részt és a szórakozás mellett mindezekkel bővíthetik tudásukat is. A negyedik nap délelőttjén Dőry Ádám és Kosztyu György századosok látogattak el (a Balatonfüredi és a Balatonalmádi Rendőrkapitányságról) a táborlakókhoz, hogy előadásukkal felhívják a figyelmet gyakorian előforduló veszélyhelyzetekre.

A táborozók két csoportra osztva vehettek részt a programon. Az egyik állomáson Dőry Ádám százados mesélt a különböző módon történő bankkártyás csalásokról és hasznos tanácsokat adott, hogyan kerülhetők el az ilyen szituációk. Ezt követően a KRESZ jelentősebb szabályait és azok betartásának fontosságát ismertette a résztvevőkkel. Itt a táborozók az előadást követően játékos módon egy KRESZ-kereket megpörgetve kaptak kérdéseket a közlekedési szabályokat illetően.

Kosztyu György százados előadását láthatósági eszközök bemutatásával kezdte és felhívta a figyelmet ezek használatára, mind gyalogosan, mind kerékpárral közlekedők számára. Majd különféle oktatóvideók megnézése után rávilágított az alkohol- és drogfogyasztás káros hatásaira és súlyos következményeire. Ezt követően a felelősségteljes vízi közlekedésre és úszásra kanyarodott át, ugyanis a Balaton partján elhelyezkedő táborban ezek még fontosabb információnak bizonyulnak, mint általában.
Az előadásokat követően a táborozók kipróbálhattak olyan szemüvegeket, amelyek alkohol, illetve drog hatása alatt lévő emberek érzetét szimulálták, ezzel is felhívva a figyelmet a felelősségteljesség fontosságára.

(Panulin Hajnalka)

Képek: Szabó Zsombor