Fotópályázatot hirdet a Canon a DUE-táborban!

Médiatáborunk kiemelt támogatója, a Canon Magyarország nemcsak fényképek és videók készítésére alkalmas kamerákkal szereli fel a médiatábor lakóit, hanem értékes nyereményekért fotópályázatot is hirdet számukra a Young People program keretében.

A pályázók bármilyen géppel – sőt akár mobiltelefonnal is – elkészíthetik az alkotásaikat, amelyek lehetséges témája azonban kötött: az ENSZ tizenhét fenntartható fejlődési célja közül kell választani. Ezek az alábbiak:

1. Megszüntetni mindenhol a szegénység minden formáját.
2. Megszüntetni az éhezést, elérni az élelmezésbiztonságot, javítani a táplálkozást és előmozdítani a fenntartható mezőgazdaságot.
3. Biztosítani az egészséges életet és előmozdítani mindenki jóllétét minden korosztályban.
4. Biztosítani a mindenkire kiterjedő és igazságos minőségi oktatást, valamint előmozdítani az egész életen át tartó tanulás lehetőségét mindenki számára.
5. Megvalósítani a nemek közötti egyenlőséget és segíteni minden nő és lány felemelkedését.
6. Biztosítani az elérhető és fenntartható vízgazdálkodást és közegészségügyhöz való hozzáférést mindenki számára.
7. Biztosítani a megfizethető, megbízható, fenntartható és modern energiát mindenki számára.
8. Előmozdítani a hosszantartó, mindenkire kiterjedő és fenntartható gazdasági növekedést, a teljes és eredményes foglalkoztatást, valamint méltó munkát mindenki számára.
9. Ellenálló infrastruktúrát kiépíteni, előmozdítani az átfogó és fenntartható iparosodást, valamint elősegíteni az innovációt.
10. Csökkenteni az országokon belüli és az országok közötti egyenlőtlenségeket.
11. A városokat és a településeket befogadóvá, biztonságossá, ellenállóvá és fenntarthatóvá tenni.
12. Biztosítani a fenntartható fogyasztási szokásokat és termelési módokat.
13. Sürgősen fellépni az éghajlatváltozás és hatásai ellen.
14. Megőrizni és fenntarthatóan használni az óceánokat, a tengereket és a tengeri erőforrásokat a fenntartható fejlődés érdekében.
15. Védeni, helyreállítani és előmozdítani a szárazföldi ökoszisztémák használatát, fenntarthatóan kezelni az erdőket, fellépni az elsivatagosodás ellen, megállítani és visszafordítani a talaj pusztulását, valamint megakadályozni a biodiverzitás csökkenését.
16. Előmozdítani a békés és befogadó társadalmakat a fenntartható fejlődésért, biztosítani az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférést mindenki számára, valamint minden szinten eredményes, elszámoltatható és befogadó intézményeket létrehozni.
17. Megerősíteni a végrehajtás módjait és feléleszteni a globális partnerséget a fenntartható fejlődés érdekében.

A pályázaton a DUE-médiatábor minden lakója részt vehet, tehát nemcsak a fotós csoport tagjai. Ők azonban mindenképpen, hiszen a tábor végén megnyíló kiállításuk témáit a fentiek közül kell kiválasztaniuk. A képek elkészítéséhez minden technikai és szakmai segítséget megad a fotós csoport két vezetője, Lakatos Gergő és Szabó Zsombor, valamint a táborba látogató Kecskeméti Dávid Sajtófotó-díjas fotográfus, a DUE-médiatábor fotográfiai képzésének megalapítója, illetve a Canon egyik szakembere, Oláh Viktória is.

Mindenkit arra biztatunk, hogy induljon el a pályázaton, mert a képek elkészítése értékes témákban érdekes élményt jelent, ráadásul a pályaművek megjelennek a Canon közösségimédia-felületein, a három legjobb pályázó pedig Canon Photo Cube-ot nyer.

Készüljetek tehát úgy, hogy a táborban egy rangos fotópályázaton is elindulhattok! A helyszínen további tájékoztatást és segítséget adunk.