Elkezdődött a 40. DUE Médiatábor

Elkezdődött a 40. DUE Médiatábor

A jubileumi tábornak a korábbi évekhez hasonlóan, a balatonszárszói Lepkeház ad otthont. 2021. július 16-án délután Zala Orsolya táborvezető köszöntője után Kecskés István elnök megnyitotta a 10 napos programot.

Péntek délután megérkezett az utolsó táborozó is a Lepkeházba, ahol a 2021-es Médiatábor vezetői fogadták őket. Az előzői évi, Covid járvány miatti kényszerszünet után újra felcsendült a foglalkozásszignál a Lepkeház udvarán.

Az elnöki megnyitót követően Dr. Szayly József, a DUE és a tábor egyik alapítója köszöntötte a fiatalokat, akik nagy izgalommal várták az “Év tíz legjobb napjának” megnyitóját.

Zala Orsolya, aki több mint 25 éve táborozóként kezdte, most táborvezetőként ismertette a legfontosabb tudnivalókat, tábori szabályokat. A járvány miatt idén különös hangsúlyt helyezett a higiéniára. Minden táborozó megkapta a Médiatábor első kiadványát, a “Kis hasznost”, amiből minden fontos infót megtudhatnak a résztvevők.

Az első program a forgószínpad, ahol bemutatkoztak az alapképzés csoportvezetői. Szombattók 7 csoportban kezdődik a munka, újságíró, rádiós, tévés, fotós és online tematikájú csoporokban. A 4 napos alapkézés után jönnek a mesterkurzusok – ez az idei tábor nagy újdonsága. Erről Herczeg Zsolt, a képzés koordinátora beszélt a résztvevőknek.

Idén első alkalommal angol nyelvi gyakorló csoportokat is szerveztünk. Az angoltábor résztvevői is bekapcsolódnak a Médiatábor prgramjaiba, sőt kipróbálhatják magukat a mikrofon mögött – angol nyelvű hírolvasóként is.

A képen Szayly József alelnök a jubileumi Médiatábor 40 éves történetét idézi a  hallgatóságnak.

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Elkezdődött a 40. DUE Médiatábor

Oszd meg a Facebook-on!

Elkezdődött a 40. DUE Médiatábor

Oszd meg a Facebook-on!

X