Lapszerkesztőséget építünk a metALCOM segítségével

Idén a metALCOM Zrt. szereli fel a DUE-médiatábor balatonkenesei lapszerkesztőségét az oktatási központjából származó tíz számítógéppel, amelyekhez a cég Office-csomagot és rendszergazdai felügyeletet is biztosít.

A társalgóban lesz felépítve a fénymásolóval és nyomtatóval is felszerelt lapszerkesztőség, ami a tábor központi munkaterülete: itt készülnek az újságokba és az online felületekre szánt cikkek, a műsorok forgatókönyvei, és minden más, ami számítógépen megoldandó feladat.

A rádióstúdióhoz, a videóműhelyhez és a fotórészleghez hasonlóan itt is minden eszközt biztosítunk a produkciók előállításához, így tehát azt üzenjük a táborlakóknak: hozhattok saját laptopot, riportermagnót, fényképezőgépet és videókamerát, mert jól jöhet, de nem kötelező. Ha mégis lesz nálatok, akkor azok biztonságáról nektek kell gondoskodnotok, ami praktikusan mindössze annyit jelent, hogy ne hagyjátok szanaszét az eszközeiteket. A tábor biztonságos terület, mert mindenki karszalagot és nyakba akasztható névtáblát visel, a huszonhat fős táborvezetőség (plusz Zola kutya) folyamatosan figyel, ezért könnyen kiszúrjuk az esetlegesen ólálkodó idegeneket.

A metALCOM Távközlési és Rendszerintegrációs Zrt. köszönhetően tíz laptop működik majd a lapszerkesztőségben. Ezeket az eszközöket tilos kivinni a helyiségből.

A cég honlapján olvasható közlemény szerint „miközben piacvezetőként nap, mint nap igyekszünk nem csak felkészülni, de válaszokat is találni a holnap kihívásaira – nem hagyhatjuk figyelmen kívül az utánunk következő generáció érdekeit és igényeit sem. A jövőbe látni ugyanis komoly felelősség, számunkra pedig fontos, hogy ne csak a jelenben tegyük jobbá a világot, de gondoljunk azokra is, akikhez – a munka elvégeztével – mi is hazatérünk, és akiknek az életét jobbá tehetjük. Ezért is vesszük ki a részünket a társadalmi felelősségvállalásból a környezetvédelem, az oktatás, a hagyományőrzés és a sport területein egyaránt.”

Köszönjük Bozó Zoltán vezérigazgató úrnak és a metALCOM minden közreműködő munkatársának a támogatást!