Minden a táborról, röviden, itt!

Nincs időd elolvasni az összes cikket, amit írtunk az idén nyári médiatáborunkról? No para. Most röviden összefoglaljuk neked a lényeget, és kapsz egy rakás elrugaszkodási pontot, ha további részletekre van kíváncsi.

Mi vagyunk a DUE Médiahálózat, vagyis a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete, röviden: DUE. A nyári médiatábort közösségünk már 1982 óta megszervezi, az egyesület 1989 óta létezik. Médiamunkásokból álló baráti társaság vagyunk, és mindannyian önkéntesként dolgozunk. Van újságunk, rádiónk, és rengeteg programunk.

A médiatáborunk idén 2021. július 16-25. között lesz Balatonszárszón, a Lepkeházban.

A táborban körülbelül nyolcvanan leszünk: nyitott, jó fej 14-25 éves fiatalok, akiket érdekel a kommunikáció és a média világa, plusz a táborvezetőség 19 évestől 55 évesig. Mindenki kolléga, mindenki tegeződik. Nem iskola, nem napközi! Szabad alkotóközösség, sok munkával és bulival. Nem feltétel, hogy legyen diákújságíró múltad, és akkor is nyugodtan jöhetsz, ha nem akarsz újságíró lenni, mert itt olyan barátokra és ismeretekre számíthatsz, amelyek az egész életedben hasznosak lesznek.

A táborban csoportok lesznek. Te választod ki, hogy az alapképzésben újságíróként, rádiósként, tévésként vagy fotósként szeretnéd kipróbálni magad, a tábor második felében pedig izgalmas mesterképzések közül válogathatsz. Minden csoportvezetőnk és mesterképzőnk a szakmában dolgozó profi, kipróbált DUE-s, és nagyon sok korszerű eszközt is biztosítunk a kalandodhoz. Írtunk egy négy részes sorozatot arról, hogy mi történik veled a táborban, kezdd az első résszel. Egyébként a Táborminősítő.hu a kiváló vakációs lehetőségek közé sorolta a táborunkat. Ha volt táborozók élménybeszámolóit akarod olvasni, akkor klikk ide és ide. Összefoglaljuk: szerintük a DUE-tábor az év legjobb tíz napja.

A tábor teljes ára 99 ezer forint, de nem kell ennyit fizetned, mert június végéig 15 ezer forint kedvezményt adunk az árból, és most elég leperkálnod az előleget. Egy feltétel van: lépj be a DUE-ba, ami megéri, mert pici pénzért rengeteg emberi, szakmai és anyagi előnnyel jár, kapsz például egy nemzetközi újságíró igazolványt. A táborba és a DUE-ba gyorsan és könnyen jelentkezhetsz online.

A tábor Covid-biztos lesz, minden szervezőnek, oktatónak és vendégnek van védettségi igazolványa. A tábor vezetője Zala Orsolya, akivel interjúztunk egy jót, érdemes elolvasni. Egy csomó fontos kérdésre válaszoltunk még ebben a cikkben, amit érdemes megmutatnod a szüleidnek is.

Jó olvasást! Elérsz bennünket a [email protected] e-mail címen és a 06-1-222-82-13-as telefonszámon is. Kövess bennünket a Facebookon itt, itt és itt, az Instagramon itt, a You Tube-on pedig itt.

Ugye, hogy nem volt hosszú? Pedig negyven éve tart. Várunk a legrégebbi, legnagyobb és legjobb médiatáborban!

A táborvezetőség