Szakértő vendégeket is fogadunk a médiatáborban

Médiatáborunkban huszonhat táborvezetőségi tag dolgozik a média, a kommunikáció és a felsőoktatás világának számos területéről, de vendégként más szakértőket is várunk Balatonkenesére.

A tábor első hétvégéjén, július 6-7-én ellátogat hozzánk Tatár Timea újságíró, az InfoRádió riportere és magazinszerkesztője. Tatár Timea több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik: korábban dolgozott a Magyar Rádió és a Magyar Televízió debreceni stúdiójában, az Alföld Televíziónál, illetve a Debreceni Törvényszék sajtószóvivőjeként és az Országos Bírósági Hivatal kommunikációs osztályvezetőjeként is. Mélyen elkötelezett szakember, kiváló riportkészítő, érzékeny kérdező, klasszikus szépségű rádiós hanggal megáldott műsorvezető, és felettébb kedves személyiség, ezért minden táborlakót arra biztatunk, hogy vonja be a munkába és a beszélgetésekbe!

Július 11-én, csütörtökön délelőtt dr. Zacher Gábort látjuk vendégül egy beszélgetésre a DUE balatonkenesei médiatáborában. Dr. Zacher Gábor főorvos, oxyológus, honvéd- és katasztrófaorvostan szakorvos, mentőorvos, címzetes egyetemi docens. Magyarország egyik legismertebb orvosa, akit hatalmas tapasztalata, kiváló előadói képessége és eredeti stílusa kommunikációs ikonná és mémek főhősévé tett. Az alkoholizmus és az egyéb káros szenvedélyek elleni küzdelem legismertebb közéleti személyisége korábban a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ klinikai toxikológiai osztályának főorvosa és a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának vezetője volt, jelenleg a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet Sürgősségi Betegellátó Osztályán dolgozik.

Július 13-án, szombaton Herczeg Sándor okleveles politológus, politikai marketing és kommunikációs tanácsadó, közszolgálati kommunikációs szakember, újságíró, író, a DUE tiszteletbeli tagja lesz a vendégünk. Diplomáit a Szegedi Tudományegyetemen, a Budapesti Corvinus Egyetemen és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen szerezte. 25 évig dolgozott a Rádió 7, a 7nap hetilap és a promenad.hu újságírójaként és értékesítési vezetőjeként. Jelenleg a Right Communications munkatársaként számos nagy cég, szervezet és intézmény kommunikációját segíti a tanácsaival. Öt könvv – egy politológiai szakmunka és négy true crime kötet – szerzője, családfakutató, a Magyar Történelmi Családok Egyesületének kommunikációs felelőse.

Kecskeméti Dávid Magyar Sajtófotó-díjas fotográfus, mentőápoló, a DUE-médiatábor fotográfiai képzésének megalapítója július 10-én, kedden kora délután érkezik a körünkbe, és másnap, szerdán reggel előadást is tart. Dávid évtizedeket húzott le fotóriporterként különböző lapoknál – egyebek mellett a Blikknél –, majd keresett szabadúszó fotográfus lett több területen. Később gyermekkori álmát megvalósítva kitanulta a mentőápolói szakmát, és jelenleg az Országos Mentőszolgálat munkatársaként dolgozik. Népszerű kommunikációs tréningek több nyelven beszélő, művelt előadója, aki a fanatizmus határát súroló elkötelezettséggel áll minden munkájához.