Megtartotta éves közgyűlését a DUE

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete május 26-án megtartotta éves rendes közgyűlését. Az eseményre a 30. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált követően került sor az UP Rendezvénytérben.

A DUE elnöksége által meghirdetett közgyűlés a Sajtófesztivált követően, 18 órakor kezdődött. Mivel a május 16-ra meghirdetett közgyűlésen nem volt jelen a tagság fele, így a megismételt közgyűlés már a résztvevők számától függetlenül érvényes volt.

Elsőként a tagság megválasztotta levezető elnöknek Kecskés István elnököt, jegyzőkönyv vezetőnek Kovács Gabriellát, jegyzőkönyv-hitelesítőknek Zala Orsolyát és Csajkás Anikót.

A 2022. évre szóló szakmai beszámolót Kecskés István, a DUE elnöke ismertette, amit a közgyűlés egyhangúan elfogadott.

A 2022. évre szóló pénzügyi beszámolót Dr. Szayly József, a DUE alelnöke ismertette, amit a közgyűlés egyhangúan elfogadott.

A 2022. évre vonatkozó számvizsgálói jelentésben Pölcz Ádám, a Számvizsgáló bizottság elnöke írásban nyilatkozott, hogy a Számvizsgálói Bizottság megvizsgálta az egyesület pénzügyi, könyvelési iratait, bizonylatait és szerződéseit, és azokat rendben találta. A beszámolót a közgyűlés egyhangú nyílt szavazással elfogatott.

A 2022. évre vonatkozó közhasznúsági jelentést Dr. Szayly József alelnök ismertette, amit a közgyűlés egyhangúan elfogadott.

A 2023-2024. évre vonatkozó terveket Dr. Balázs Géza alelnök és Dr. Szayly József alelnök ismertette, amit a közgyűlés egyhangúan elfogadott.

A 2023-2024. év tervei után az Egyebek napirendi pontban aktív beszélgetés alakult ki az egyesület jövő évi terveiről. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a sikeres Sajtófesztivál után a közelgő Médiatábor a DUE legfontosabb programja, amiben a tagság és az Intéző bizottság is aktív szerepet vállal.

A tervek megbeszélése és elfogadása után a levezető elnök a közgyűlést bezárta.