Megtartotta éves közgyűlését a DUE

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete 2024. május 24-én megtartotta éves rendes közgyűlését. Az eseményre a 31. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált követően került sor az UP Rendezvénytérben.

A DUE elnöksége által meghirdetett közgyűlés a Sajtófesztivált követően, 18 órakor kezdődött. Mivel a május 17-re meghirdetett közgyűlésen nem volt jelen a tagság fele, így a megismételt közgyűlés már a résztvevők számától függetlenül érvényes volt.

Elsőként a tagság megválasztotta levezető elnöknek Kecskés István elnököt, jegyzőkönyvvezetőnek Kovács Gabriellát, jegyzőkönyv-hitelesítőknek Zala Orsolyát és Csajkás Anikót.

A 2023. évre szóló szakmai beszámolót Kecskés István, a DUE elnöke ismertette, amit a közgyűlés egyhangúan elfogadott.

A 2023. évre szóló pénzügyi beszámolót Dr. Szayly József, a DUE alelnöke ismertette, amit a közgyűlés egyhangúan elfogadott.

A 2023. évre vonatkozó számvizsgálói jelentésben Pölcz Ádám, a Számvizsgáló bizottság elnöke írásban nyilatkozott, hogy a Számvizsgálói Bizottság megvizsgálta az egyesület pénzügyi, könyvelési iratait, bizonylatait és szerződéseit, és azokat rendben találta. A beszámolót a közgyűlés egyhangú nyílt szavazással elfogatott.

A 2023. évre vonatkozó közhasznúsági jelentést Dr. Szayly József alelnök ismertette, amit a közgyűlés egyhangúan elfogadott.

Mivel Bogdán Noémi, az Intézőbizottság tagja lemondott tisztségéről, ezért a napirendi pontoknak megfelelően, új intézőbizottsági tagot választott a közgyűlés. Miután megbizonyosodtak arról, hogy a tisztségre javasolt elfogadta a jelölést, a közgyűlés megválasztotta Bodor Júliát a bizottság tagjának.

A 2024-2025. évre vonatkozó terveket Kecskés István elnök és Dr. Szayly József alelnök ismertette, amit a közgyűlés egyhangúan elfogadott.

A 2024-2025. év tervei után az Egyebek napirendi pontban aktív beszélgetés alakult ki az egyesület jövő évi terveiről. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a sikeres Sajtófesztivál után a közelgő Médiatábor a DUE legfontosabb programja, amiben a tagság és az Intézőbizottság is aktív szerepet vállal.

A tervek megbeszélése és elfogadása után a levezető elnök a közgyűlést bezárta.