SAJTÓFESZTIVÁL 2022. – A PROGRAM

SAJTÓFESZTIVÁL 2022. – A PROGRAM

Egész napos programkavalkáddal várunk mindenkit május 20-án az UP Rendezvénytérben a 29. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválra. Íme a részletes program.

SZÍNHÁZTEREM

Itt zajlanak majd a Nagy Diák Tesztek döntői.

DÉLELŐTT

10.45 Nagy Diák Klímateszt középdöntő eredményhirdetés

Míg a döntőbe jutott versenyzők felkészülnek a döntőre, a színpadon közönség előtt adjuk át ünnepélyesen a legtöbb kitöltő adó iskolának járó díjat, ami 300 ezer forint hozzájárulás az osztálykiránduláshoz.

Ezt követően a klímavédelem két elhivatott képviselője, a Puskás-Dallos házaspár, Bogi és Peti beszélgetnek a klímavédelem fontosságáról.

11.30 Nagy Diák Klímateszt döntő és TV felvétel

DÉLUTÁN

14.15   Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt eredményhirdetés

Míg a döntőbe jutott versenyzők felkészülnek a döntőre, a színpadon szakértőink beszélgetnek az interneten a fiatalokra leselkedő veszélyekről és a bullyingrtól

15.00  Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt döntő

 

AULA – STREAM SZÍNPAD

Az aulában található Stream színpadon, ami egy alkalmi  TV stúdióként is üzemel, előadók és vendégek adják egymásnak a képzeletbeli kilincset.

9.30 A Sajtófesztivált megnyitja Kecskés István DUE elnök és Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő

VENDÉGEINK DÉLELŐTT A STRAM SZÍNPADON

Kitta Gergely a Klímapolitikai Intézetből a „Klímaváltozás és közösségi média”címmel tart előadást

Matolcsy Miklós, Czippán Katalin és Varga Attila: Diákok és a fenntarthatóság, avagy mit gondolnak a diákok a fenntarthatóságról

Horváth Sándor (#ClimateOf Change), Szabó Márk (#ClimateOf Change) és Szayly József beszélgetésének címe: Klímaválságban!

Allianz Climate Chronicles filmes csapata: Bessenyei Gábor, Seres Flóra és Tari Péter

Beszélgetés a gyermekvédelemről, az NMHH RED FLAG kampányról. Akik beszélgetnek: Táler Orsi (Kék Vonal Alapítvány), Nagy Bogi (influenszer), Csalár Dorina (Internethotline munkatárs)

Gondolatok a Nagy Diák Klímatesztről Botos Barbarával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium klímapolitikáért felelős helyettes államtitkárával.

VENDÉGEINK DÉLUTÁN A STRAM SZÍNPADON

Botos Barbarával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium klímapolitikáért felelős helyettes államtitkárával értékeljük a Nagy Diák Klímateszt 2. döntőjét

A stream közvetítésünk támogatója, az NMHH bemutatja: Űrtávközlés – beszélgetés Fábián Anna Gertrúddal (NMHH) és Pataki Péterrel (NMHH). A mérnökök bemutatnak két speciális mérőkocsit is, amit az érdeklődők ki is próbálhatnak.

Programozd a jövőd! Az informatikus szakma szépségeiről és kihívásairól beszélgetünk ifjú informatikusokkal

Bemutatjuk a DUE Médiatáborát. Aki bemutatják: Zala Orsolya táborvezető, Velek Domonkos a DUE Tallózó főszerkesztője és Kondér Fanni, a DUE angoltáborának szakmai vezetője

Gondolatok az ötödik, jubileumi Nagy Diák Bűnmegelőzési Tesztről Dr. Hatala Józseffel, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnökével.

MÉDIA PÓDIUM PROGRAMJA

Az UP Rendezvénytérben az emeleten várja a média világa iránt érdeklődő és a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatán helyezést elért fiatalokat a Média Pódium.

9.30     A Pódium programját megnyitja dr. Szayly József DUE alelnök és Babcsány András, a helyszín házigazdája

VENDÉGEINK, PROGRAMJAINK DÉLELŐTT A MÉDIA PÓDIUMON

Csodák tárháza – betekintés a tudomány világának titkaiba I. Akik bepillantást nyújtanak:

 • Pacher Tibor – elméleti fizikus, a Puli Space Technologies alapítója
 • Galambos Péter – az Óbudai Egyetem iRobottechnikai Központjának igazgatója
 • Joós Andrea – biológus, az egyik legismertebb magyar tudomány kommunikátor, az Élménybiológia Facebook oldal szerkesztője
 • Ordasi András – csillagász, tudománykommunikátor, youtuber. A Chillagász/Skyentist brand alapítója, amelynek küldetése a csillagászat és űrkutatás ismereteinek népszerűsítése.

Tehetségkutató Diákmédia Pályázat eredményhirdetésének I. része –

 • Év diákrádiósa
 • Év zenei rádiósa
 • Év online diákmédiuma
 • Év diákfotósa

A díjakat átadja Mohay Gergely főosztályvezető ICSM és Kecskés István a DUE elnöke

Csodák Tárháza – betekintés a tudomány világának titkaiba II.

 • Kis-Tóth Ágnes – az ELTE Atomfizikai tanszékének mestertanára, ahol kutatóként távoli galaxisok körüli ionizált régiók modellezésével foglalkozik.
 • Magyar Lóránt – Kiemelt vizsgálati területe az élő és elhunyt személyek azonosítása, és az igazságügyi antropológia. Napi feladatai közé tartozik boncolások végzése, csontmaradványok vizsgálata, betegvizsgálat polgári perekben és büntetőügyekben.

Netbiztos pályázat eredményhirdetése – A DUE és a Yettel közös videópályázatának díjait  Mészáros Attila, a YETTEL kommunikációs igazgatója adja át.

 VENDÉGEINK, PROGRAMJAINK DÉLIDŐBEN A MÉDIA PÓDIUMON

Vendégünk a megújult Petőfi Rádió! A népszerű ifjúsági rádiócsatornát képviseli Dominik Zsolt vezető szerkesztő, Kovács Jeromos zenei szerkesztő, Bekker Dávid és Mencseli Dóra Anna műsorvezetők

Programozd a jövőd! – Oberling Ákos (KIFÜ) pályaorientációs előadása

Pályaválasztás előtt állsz, de még nem tudod merre menj tovább? Érdekel az informatika világa, és szeretnéd, ha a munkád egyben a hobbid is lenne? Az IT lehet a te jövőd is! Az előadás során boncolgatni fogjuk a legújabb informatikai trendeket és segítünk eligazodni az egyes informatikai szakok és területek között.

Tehetségkutató Diákmédia Pályázat eredményhirdetés II. rész

 • Mentor díj
 • Ifjúsági Sajtódíj
 • Év diákvideósa
 • Év diáklapja

A Bűnmegelőzési Teszt margójára: A bűnügyi helyszínelés kulisszatitkairól mesélnek vendégeink: Királyné Kövesi Tímea r.őrnagy, a BRFK bűnügyi helyszínelője és SZECSÓ (Szécsényi András) vlogger

Tehetségkutató Diákmédia Pályázat eredményhirdetés III. rész

 • Év Diákújságírója

VENDÉGEINK, PROGRAMJAINK DÉLUTÁN A MÉDIA PÓDIUMON

Kalandozás a RETRO (rádió) világában – DJ Dominikkal, azaz Várkonyi Attilával, a Retro Rádió DJ-műsorvezetőjével

Puskástól a Kőszívűig – betekintés a magyar musicalek világába, a rövidesen színpadra kerülő Baradlay legenda musical művészeivel, Gubik Petrával, Szente Vajkkal és Veréb Tamással

Betekintés a tehetségkutató tévéműsorok világába SZECSÓ kalauzolásával és a Sztárban Sztár versenyzőivel, Varga Viviennel, Szakács Szilviával és Varga Szabolccsal.

Olyan, mint egy TV-műsor, csak ez a Youtube-ra készül. A független online videos tartalomgyártásról. A Kamera Hungária 2022 díjazottjai. Vendégeink Babaitisz Jorgosz (Lil Frakk), Márky Anna és Gabnay Máté.

Vlogger találkozó a Média Pódiumon. Vendégeink Zsomac (Gameplay, 260 ezer követő), PLaura (Lifestyle, 132 ezer követő ) és Szecsó (Vlogger, 152 ezer követő)

TERASZ: 12:00 és 15:00 között

Teraszklubban 2 neves lemezlovas, DJ Smash és DJ Lottersz gondoskodik a zenéről és a hangulatról.

A DUE a programváltozástatás jogát fenntartja

2022. május 13.

 

 

 

 

 

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

SAJTÓFESZTIVÁL 2022. – A PROGRAM

Oszd meg a Facebook-on!

SAJTÓFESZTIVÁL 2022. – A PROGRAM

Oszd meg a Facebook-on!

X