Több újítással kezdődött el a 41. DUE-tábor

Több újítással kezdődött el a 41. DUE-tábor

Elkezdődött a 41. DUE-tábor. Idén a jól bevált képzések és programok mellett sok újdonsággal is készültünk a táborozóknak, hogy a lehető legjobban teljen mindenki számára az év 9 legjobb napja.

Miután megérkeztek a táborozók a tábor balatonkenesei helyszínére, Zala Orsolya táborvezető ismertette a tábor szabályait, és a csoportbeosztást. A megnyitón többek között Kecskés István, a DUE elnöke és Dr. Szayly József, a DUE alelnöke mondott beszédet. Miután mindenki elfoglalt helyét a szobájában, megebédelt, egy gyors pihenő után elkezdődött a csoportmunka.

Az első napon hagyományoknak híven a megnyitó beszédek és a tábor szabályainak ismertetése után tűz- és balesetvédelmi oktatást is tartottunk.

A korábbi évekkel ellentétben, idén elmaradt a Forgószínpad, hiszen a táborozók már korábban kiválaszthatták, hogy melyik csoporthoz szeretnének csatlakozni. Mivel idén rengeteg új arccal bővült azoknak a száma, akiket a tábor megtaníthat az újságírás, rádiózás, tévézés, videózás és fotózás alapjaira, ezért estére ismerkedős portyát, szórakoztató játékokat szerveztünk, hogy jobban megismerjük egymást.

A munka 6 csoportban folyik a médiatábori szekcióban, újságíró, rádiós, tévés, fotós és online tematikájú csoportokban. A 4 napos alapképzés után következnek a mesterkurzusok. A táborozók 10 mesterképzésből választhatják ki maguknak a legszimpatikusabbat.

Idén második alkalommal angol nyelvi oktatócsoportokat is szerveztünk. Az angoltábor résztvevői is bekapcsolódnak a Médiatábor programjaiba, sőt kipróbálhatják magukat a mikrofon mögött – például angol nyelvű hírolvasóként is.

(Fotó: Kovács Péter)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Több újítással kezdődött el a 41. DUE-tábor

Oszd meg a Facebook-on!

Több újítással kezdődött el a 41. DUE-tábor

Oszd meg a Facebook-on!

X