Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Ne dőlj be!

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Újrahasznos

Időpont: 2018. június 15. - 2018. december 31.

Helyszín: Balatonszárszó, Budapest

Újrahasznos ÚjraHASZNOS - szemléletformáló képzés a környezetükben véleményvezér diákmédiásoknak, komplex kiadványsorozattal a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére, a környezettudatosság erősítésére

 

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek

Hasznos az újrahasznosítás

Környezetszennyezés, klímaváltozás, erdőírtás… Szavak, melyekkel gyakran találkozhatunk, de nem tulajdonítunk nekik különösebb jelentőséget. Hiszen az életemet nem befolyásolja a dél-amerikai esőerdők eltűnése. Vagy mégis? Tehetek én is valamit a világ megmentéséért?

Újrahasznos a novemberi DUE Rádióban!

Mi a szelektív hulladékgyűjtés? Hogyan zajlik az újrahasznosítás? Hova kerül az elkülönített szemét? Csupán egy ember is tud azért tenni, hogy csökkenjen a környezetszennyezés? Miért fontos rátok is nézve bolygónk védelme? Az Újrahasznos novemberi adásában ezekre a kérdésekre kaptok választ.

Egy fa élete

A papír sokféleképpen felhasználható, természetes anyag révén pedig nagyon egyszerűen, akár többször is. Azonban ehhez az szükséges, hogy szelektíven gyűjtsük össze az általunk már kukára ítélt papíranyagokat.

Újrahasznos a novemberi DUE Rádióban!

Miért tanácsos külön gyűjteni a papírszemetet? Mi történik velük az újrahasznosítás során? Miket dobhattok be a szelektív kukába? Hova kerül vajon a tejesdoboz és a pizzásdoboz? Az Újrahasznos mai adásában ezekre a kérdésekre kaptok választ.

Hogyan hasznosítjuk újra az üveget és a műanyagot?

Lényegesen megnőtt a szemét mennyisége a Földön az elmúlt évtizedekben. Hatalmas mértékű a környezetszennyezés, és még nincs reális megoldás a túl nagy mennyiségű hulladékra. Azonban elkezdődött az újrahasznosítás folyamata, amivel talán helyrebillenthetjük környezetünk normális működését.

Újrahasznos a decemberi DUE Rádióban!

Mi történik az üveggel és a műanyaggal az újrahasznosítás során? Miket dobhattok be a szelektív kukába? Egy eldobott sörösüveg, vagy egy pet-palack veszélyesebb a környezetre? Az Újrahasznos mai adásában ezekre a kérdésekre kaptok választ.

Az újrahasznosításon az elektronika sem foghat ki

A hulladékgyűjtés és feldolgozás napjainkban már egyre tudatosabb az emberek életében, olyannyira, hogy már az általános iskolában is felbukkanó tananyaggá vált, nem csak a közös foglalkozásokon, de a természetismeret órák keretein belül is találkozhatunk vele.

Újrahasznos a decemberi DUE Rádióban!

Hova kerül a fémhulladék? Mi készítenek a használt alumíniumból? Mit kell csinálnotok elromlott számítógépetekkel, vagy laptopotokkal? Milyen károkat okozhat egy eldobott akkumulátor? Az Újrahasznos mai adásában ezekre a kérdésekre kaptok választ.

Kreatív újrahasznosítás

Könyezetszennyezés, klímaváltozás, erdőírtás, szavak, melyekkel gyakran találkozhatunk, de nem tulajdonítunk nekik különösebb jelentőséget. Hiszen az életemet nem befolyásolja a dél amerikai esőerdők eltűnése. Vagy mégis? Tehetnék én valamit a világ megmentéséért?

Mű-vészet, avagy az elveszett műanyagok nyomában

Az internetet bejárták azok a képek, ahol elpusztult teknősök, madarak és vízi élőlények szerepeltek, amelyek a műanyaggal való vízszennyezés áldozatai lettek.

Most akkor a csokispapírt hova?

Papír a neve, de nem papír. Csillog és szürke, de mégse fém! Teljes a káosz. Valójában a csoki csomagolóanyaga vagy a chipes zacskó fémgőzölt műanyag, amelynek az újrahasznosítását még egyáltalán nem sikerült megoldani.

Újrahasznosítás felsőfokon

A megunt, megkarcolt korongoknak mi legyen a sorsa? Hasznosítsuk újra!

Újrahasznosított művészet

„Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy hatalmas nagy szeméttelep…” Valahogy így kezdődhetne a történetünk, melyben elrepülünk a re-világba. Csupán egy teherautóra és egy kincseket meglátó csodaszemüvegre lesz szükségünk.

Re-kultúra

Nyár, napsütés, tengerpart. Jobb kezedben egy üveg kóla, bal kezedben pedig az e-bookod. Szüleid persze melletted az aktuális krimijüket az évszázadok óta bevált, színes, szagos, szakadozott, papírfedeles könyvből olvassák.

Iskola fenntarthatóan

FF-iskola? Az meg micsoda? A kérdés jogos. Eddig írtunk már az újrahasznosító kultúráról és a re-művészetről. Most egy hozzánk szintén közelálló témát veszünk górcső alá: a fenntartható fejlődés iskoláit.

Mi az, ami fenntartható?

Előző írásainkban kiragadtuk a fenntartható fejlődésnek egy-egy szeletét, egy-egy ágazatát. A mostani cikkünkben megpróbáljuk összegyűjteni, hogy mik „fenntarthatóak”, mi az, amire különös figyelmet kell fordítanunk, mert eltün(tet)ésükkel a Földünk fennmaradását kockáztatjuk.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság