Hogyan derül ki, hogy valaki grooming áldozata?

Sajnos sokszor túl későn derül ki, hogy valakit ilyen módon félrevezetnek. Előfordulhat, hogy csak akkor lesz ez nyilvánvaló, amikor valamilyen szexuális ajánlatot kap a másiktól.
2019. január, DUE Online.

Adódhat az a helyzet is, hogy egy idő után a beszélgetésben is rosszul érzi magát, mert egyre többször próbálja a másik szexuális tartalmú beszélgetésbe is bevonni, egyre rámenősebben, és tolakodóbban. Lehetséges, hogy küld magáról intim képeket, illetve a másikat is erre kéri. Mi a célja ezzel az elkövetőnek? Mit kell tenned, ha veled is ez történik? Azt mondja a barátod, akit netről ismersz, hogy felszolgáló munkát tud szerezni külföldön. Lehet, hogy ez is csak kamu? Hová fordulhatsz segítségért, ha már nem tudod kezelni a helyzetet? Válaszokért keresd fel a nedoljbeteszt.hu oldalt.

Szakmai segítségért pedig fordulj a Kék Vonal Internet Helpline-hoz, amely elérhető a 116 111-es telefonszámon, illetve CHAT-en keresztül is.

2019. január 29.

A cikkben foglalt nézetek a szerzők nézetei, azok semmiképpen sem tekinthetők az Európai Bizottság vagy a Belügyminisztérium hivatalos állásfoglalásának, továbbá sem az Európai Bizottság, sem a Belügyminisztérium  nem tehető felelőssé azokért, illetve az abban foglaltakért. A cikk a BBA-5.1.6/2-2017-00003 számú projekt keretében készült.