Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Hogyan derül ki, hogy valaki grooming áldozata?

Sajnos sokszor túl későn derül ki, hogy valakit ilyen módon félrevezetnek. Előfordulhat, hogy csak akkor lesz ez nyilvánvaló, amikor valamilyen szexuális ajánlatot kap a másiktól.

Adódhat az a helyzet is, hogy egy idő után a beszélgetésben is rosszul érzi magát, mert egyre többször próbálja a másik szexuális tartalmú beszélgetésbe is bevonni, egyre rámenősebben, és tolakodóbban. Lehetséges, hogy küld magáról intim képeket, illetve a másikat is erre kéri. Mi a célja ezzel az elkövetőnek? Mit kell tenned, ha veled is ez történik? Azt mondja a barátod, akit netről ismersz, hogy felszolgáló munkát tud szerezni külföldön. Lehet, hogy ez is csak kamu? Hová fordulhatsz segítségért, ha már nem tudod kezelni a helyzetet? Válaszokért keresd fel a nedoljbeteszt.hu oldalt.

Szakmai segítségért pedig fordulj a Kék Vonal Internet Helpline-hoz, amely elérhető a 116 111-es telefonszámon, illetve CHAT-en keresztül is.

Kapcsolódó hírek

Mi a rohamivás és az „Italmérték” program?

A drog mellett az alkohol veszélyeivel mintha kevesebbet foglalkoznánk. Pedig egyre nagyobb divattá válik a fiatalok körében az ún. rohamivás (binge drinking), amely mögött a szándékos, gyors berúgás vágya áll.

Ne dőlj be! a 48 órás kihívásnak

A „48 órás kihívás" egy igen labilis korosztályt céloz meg, a 14 évnél fiatalabbakat. A kihívás lényege, hogy a lehető leghosszabb időre, de minimum 2 napra vesszen nyomuk a fiataloknak.

Szigonyozással, bálnavadászattal kifogható-e az aranyhal?

A pszichológiai manipuláció olyan kifejezés, ami a nem technológiai jellegű behatolásokra vonatkozik, hanem elsősorban az emberi interakciókra támaszkodik. Lényege, hogy más emberek becsapásával feltörhetjük az alapvédelemmel ellátott rendszereket.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság