Pénzügyes Nap a Médiatáborban – interjú Török Barnabással

A DUE táborban idén is megrendezésre került a népszerű Pénzügyes Nap. A táborozók ebben az évben – rendhagyó módon -, egy tíz kérdésből álló kvízt töltöttek ki. Ezzel a megújult Nagy Diákteszt applikáció tesztelésére is sor került. A játékban a legjobb eredményt Török Barnabás érte el, ennek kapcsán beszélgettünk vele.

Honnan tudsz ennyit a pénzügyekről?

Ezekről a dolgokról én annyit tudok, ami az életben maradáshoz szükséges. Kiskoromban mindig is szerettem a felnőttek beszélgetéseit hallgatni. Nagyon tetszett, hogy ők már nagyok és önállóan intézik a dolgaikat. Ennek az lett az eredménye, hogy már egészen fiatalon úgy segítettem otthon, mintha idősebb lennék, így az alapdolgokról hamar tudomást szereztem. Bonyolultabb kérdésekre már nem biztos, hogy tudnék válaszolni, de a kvízben szereplő tíz kérdést tudtam.

Miért fontosak számodra a pénzügyek?

Szerintem nagyon fontos, hogy mindenki tudja kezelni a pénzügyeit. Akár kisebb, akkor komolyabb összegekről beszélünk, meg kell tanulni ezeket kezelni és jól beosztani.

Miért gondolod azt, hogy már fiatalon is képben kell lenni a pénzügyekkel?

Ne a nagybetűs élet kezdetén találkozzunk ilyenekkel először. Fontos, hogy egy kisgyereknek, aki zsebpénzt kap, elmagyarázzák a szülei, hogy ne egyszerre költse el az összeset, hanem mindig csak egy keveset és akkor marad későbbre is. Én mindig is gyűjtögetős típus voltam, ha kaptam egy kis pénzt, azt mindig félretettem és így tudtam később megvenni nagyobb értékű dolgokat.

Mik a terveid a jövőre?

Szeptemberben kezdem a harmadik évemet a Szent László Gimnázium média tagozatán. Egyelőre nem tudom, hogy hol szeretnék továbbtanulni.

Botos Mici