A túrát és az autót is megtoltuk

Negyvenfős túrahétvégét rendezett 2020. január 11-12-én a Börzsönyben a DUE a Bakancs Pista természetjáró csoporttal. Ez volt a „Zergék az Őzikék ellen” elnevezésű sorozat kilencedik programja.

Télhez méltó, száraz hideggel ajándékozta meg az időjárás 2020. január 11-12-én a DUE és a Bakancs Pista tagjait, akik a Börzsönyben kirándultak. A negyvenfős csapatot a Kemencei Erdei Múzeumvasút különjárata vitte fel a Fekete-völgybe, ahonnan a Csarna-patak – Hamuház – Salgóvár – Holló-kő – Jancsi-hegy – Kemence útvonalat járták be. 

Szállásukon, a Bernecebarátiban található Domszky Pál Erdészeti Erdei Iskola és Matracszálláson a békediktátum 100 évfordulója alkalmából TrianON/OFF címmel Nagy-Magyarország-ismereti vetélkedőt rendeztek, amelyen a Koronások, a Pengősök és a Forintosok csapata tíz kreatív elméleti és gyakorlati feladatot oldott meg. Az első helyen a Kuti Sándor vezette Pengősök gárdája végzett, de a Beregi-Nagy Edit által irányított Forintosok és a Lami Krisztofer vezényletével dolgozó Koronások alig maradtak le mögöttük.

A szombati programban a Magyar Posta Zrt., a DUE Médiahálózat, illetve több magánszemély felajánlásának köszönhetően egy minden korábbinál nagyobb tombolasorsolás, illetve közös főzés és buli is szerepelt. Vasárnap az egyik autó meghibásodása miatt sajnos nem mindenki jutott el a selmecbányai városnézésre, de a trianoni határokon belül ragadtak egy váci sétával és ebéddel kárpótolták magukat.

Jövőre, 2021-ben már a tizedik ilyen DUE-s téli túrát szervezi meg Herczeg Zsolt és Turányi-Vadnay Szabolcs, akihez az évek folyamán szervezőként csatlakozott Tóth-Tas Péter, Ott Zsuzsanna és Tóth Judit. A túravezetők elmondták: a jubileumra különleges programmal készülnek. Azok számára, akik már voltak ilyen túrán, nyitottak egy Facebook-csoportot. Kérik, hogy az egykori résztvevők lépjenek be, és töltsék fel az elmúlt kilenc évben készült fotóikat és videóikat.