A Pénziránytű Diáknagyköveteivel is találkozhatsz május 24-én

Jövő hét pénteken te is találkozhatsz Mayer Kingával, Zaletnik Lilivel, Schwalm Ákossal és Szabó Benedekkel, a Pénziránytű Diáknagyköveteivel a Sajtófesztiválon.

A Pénziránytű Alapítvány Diáknagykövetévé a pénzügyi, gazdasági versenyeken kiválóan teljesítő, illetve a pénzügyi tudatosság fejlesztésében élenjáró fiatalok válhatnak. Az Alapítvány pénzügyi tudatosságfejlesztő programjainak két fő célcsoportja van, a pedagógusok és iskolák, valamint maguk az általános- és középiskolás diákok. A Diáknagykövetek a híd a korosztályuk felé. Ők azok, akik hitelesen tudják közvetíteni a mindennapi pénzügyekkel kapcsolatos legfontosabb ismereteket, illetve felhívják a figyelmet arra, hogy pénzügyei mindenkinek, még a tizenéveseknek is vannak.

A Diáknagykövetek elsősorban Pénzbook social media csatornákon, influenszerként közvetítik az üzeneteket, de az ő feladatuk, hogy a fiatalokat célzó programokon, versenyeken, fesztiválokon, kiállításokon, workshopokon, panelbeszélgetések során, adott esetben a médiában, például itt is a Sajtófesztiválon közvetítsék a pénzügyi tudatosság fontosságának üzenetét, képviseljék a Pénziránytű Alapítványt, egyben jó példát mutassanak korosztályuknak.