A Puskástól a Kőszívűig – a Sajtófesztivál Média Pódiumán

Az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválok egyik legnépszerűbb és legkedveltebb programhelyszíne a Média Pódium. Mindig törekszünk arra, hogy évről évre változatos programokat szervezzünk ide, amivel megpróbáljuk lefedni a média világának egészét. Találkozhattok újságírókkal, tévés és rádiós szakemberekkel és természetesen színészekkel is.

A Puskástól a Kőszívűig program nem véletlenül kapta ezt az elnevezést, hiszen május 20-án három olyan színésszel is találkozhattok, akik a Puskás, a musical és a Kőszívű – A Baradlay-legenda című előadások szereplői voltak.

Gubik Petra

2009-től a Békéscsabai Jókai Színház társulatának tagja, 2013-tól a Budapesti Operettszínház vendégművésze. Első kiemelkedő musical szerepe 2013-ban volt: Margaret Mitchell Elfújta a szél című regényéből készült musical hősnője, Scarlett O’Hara szerepe a szegedi Dóm téren. 2015-ben a Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT) Bertolt Brecht – Kurt Weill Koldusoperájában, Polly Peachum szerepének megformálásáért elnyerte a színészzsűri által kiosztott legjobb női alakítás díját. A 2014/15-ös évadban megkapta a Budapesti Operettszínház Legígéretesebb Ifjú Tehetségének járó Marsallbot-díjat. 2018-ban Junior Príma Díjban részesült, Színház- és Filmművészet kategóriában. A közönség a Puskás, a musical-ben Klára, a Kőszívű – A Baradlay-legendában pedig Plankenhorst Alfonsine szerepében láthatja.

Veréb Tamás

Színpadon mindössze 9 évesen debütált a Miskolci Nemzeti Színház Isten pénze című darabjában, a gyerek Scrooge szerepében. 2016-ban diplomázott klasszikus ének szakirányon a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében. 2012-2018 között a Budapesti Operettszínház tagja. 2016-ban megnyerte a Sztárban Sztár 4. évadát. A Rómeó és Júlia férfi címszerepét mindössze 19 évesen kapta meg, ezzel ő a musicalirodalom legfiatalabb Rómeója. A Puskás, a musicalben Puskás Ferencet alakítja, a Kőszívű – A Baradlay-legendában a legifjabb Baradlay fivér, Jenő szerepében láthatják a nézők. A könnyűzenei életben Tom Sparrow művésznéven is ismert előadó.

Szente Vajk

Jászai Mari-díjas színész, rendező, drámaíró, műsorvezető, a legsokoldalúbb magyar művészek egyike. Színészként musicalekben és prózai darabokban egyaránt láthatta a közönség. A Magyarország, szeretlek! című vetélkedőműsort annak 2011-es indulása óta vezeti. Számos nagy sikerű előadást állított színpadra a Madách Színházban, a Játékszínben, a kecskeméti Katona József Színházban, a békéscsabai Jókai Színházban és a szolnoki Szigligeti Színházban. Rendezőként olyan legendás külföldi darabokat adaptált hazai színpadokra, mint az Apáca Show, a Hello, Dolly és a Shrek, a musical. Munkája során kiemelt szerepet fordít hazai történetek népszerűsítésének. Íróként és rendezőként jegyzi a Puskás, a musical és a Kőszívű – A Baradlay-legenda című előadásokat.