A világ legfurcsább sportjai

A világ legfurcsább sportjai

Albert Einstein szerint a világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Talán a mostani összeállításunk is igazolni fogja az ő mondatát, hiszen amikor sportokról beszélünk, nem is gondolnánk, hogy van jó pár, ami meghaladja a józan logikát.

 

Tüzes foci/ Sepak Bola Api

A futball az egyik legnépszerűbb sport a világon, ám itt is bele lehet csempészni új dolgokat. Indonéziában például tüzes labdával fociznak a fiatalok.
A mérkőzéseken egy napokig, kerozinba áztatott kókuszdiót gyújtanak meg, hogy azt kergessék 60 percen keresztül. Igaz, az öt játékosból álló csapatok még a mérkőzések előtt a bedörzsölik lábukat sóval, annak érdekében, hogy a lábuk ne szenvedjen komolyabb égési sérüléseket.

 

Forrás: treehugger.com

Bo taoshi

A japán játék kezdetén két csapat áll fel egymással szemben. Lényege, hogy az egyik csapat tagjai felállítanak egy hosszú rudat, aminek a tetejére felmászik az egyik emberük. Őt kell megvédeniük a másik csapattól. A támadóknak három percük van arra, hogy a rúdat legalább három másodpercre megdöntsék. Mindeközben védők a saját rúdjuktól tartják távol a támadókat.
A küzdelem során nem véletlenül viselnek sisakot a két 75 fős csapat játékosai, ugyanis az ütések és a rúgások teljesen szabályosnak minősülnek. A sport az ötvenes évek óta töretlen népszerűségnek örvend a szigetországban, a középiskolai testnevelés órák gyakori eleme.

 

Lábujj szkander

Valószínűleg a legvisszataszítóbb verseny a felsoroltak közül. A szabályok nagyjából a hagyományos szkanderrel azonosak: Egy kis emelvényre (úgynevezett toesrack) helyezik a versenyzők a lábfejüket, a nem-szkanderozó lábat a levegőben kell tartani, míg a fenéknek végig a talajon kell maradnia. Minden meccs három játszmából áll. A küzdelem addig tart, amíg az ellenfél lábfejének külső oldala hozzá nem ér a „küzdőtér” külső falához, vagy a fájdalom hatására az egyik fél fel nem adja.

 

Sajtgurító verseny

A játékot a 15. század óta rendszeresen rendezik meg az angliai Glouchestershire megyében található 180 méter magas domb tetejéről.
A lejtőn útnak indítanak egy kerek sajtot majd a versenyzők egy másodperc késéssel utána indulnak és megpróbálják utolérni. A hatóságok már többször betiltották az őrült futamot, mivel már nagyon sokan megsérültek az évek során, de ez nem riasztja vissza a résztvevőket.

 

Asszonycipelés

Ahogy a nevéből is adódik itt a férfi sportolóknak úgy kell teljesíteniük, hogy közben egy nő (lehetőség szerint feleség vagy barátnő) van a nyakukban.
A résztvevőknek egy 253,5 métert hosszú pályát kell megtenniük, miközben több felállított akadályokon is túl kell túljutniuk.
A finnek által kitalált sportot 1992 óta minden év júliusának első felében rendezik meg. Viszont nem csak a helyieknél örvend népszerűségnek, hiszen évente rengetegen látogatnak világszerte erre az eseményre.

 

Extrém vasalás

Forrás: the-peak.ca
Forrás: the-peak.ca

Az angol Phil Shaw ötlete nyomán született ez a sport. A cél minél extrémebb tevékenységközepette vasalni, s ezt megörökíteni majd feltenni a netre.
Mondanom sem kell, rengeteg megoldás született azóta: sziklafalon, bungee jumping közben, biciklizve, teve háton, sőt még búvárkodás közben is tudnak vasalni az emberek. Az első világbajnokságot 2002-ben rendezték meg egy München melletti faluban, amit azóta is többször megismételtek.

(Németh Máté)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,023KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

A világ legfurcsább sportjai

Oszd meg a Facebook-on!

A világ legfurcsább sportjai

Oszd meg a Facebook-on!

X