A víz jó és ti is legyetek jók!

Nyáron gyakran szólnak arról a hírek, hogy hőségriadó várható, sokszor mégis elfeledkezünk arról, hogy a nagy melegben fokozottan figyelnünk kell az egészségünkre. Összeszedtük nektek, hogy mit érdemes csinálni a kánikulában, hogy egyaránt élvezetesek és észszerűek is legyenek a nyári napok.

Mit tegyünk az UV-sugárzás ellen?

Az ötvenfaktoros naptej megvédi a bőrünket, de gondolnunk kell a napszúrás veszélyére is. Szerencsére több lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy ne kapjunk napszúrást. Egy kalap vagy kendő viselése nem csak a közvetlen napsugárzástól véd. Hideg vízbe áztatva megakadályozza, hogy az agyunkban lévő vér felforrósodjon.

Miért igyak ennyit?

Inkább többször keveset igyunk, mint egyszerre sokat. A víz a legideálisabb megoldás, ez az egyetlen olyan folyadék, ami rögtön a szervekbe kerül anélkül, hogy le kéne bontani benne bármilyen anyagot. Ugyan a légkondik és a nem mindig megfelelő öltözék miatt előfordulnak kisebb betegségek, ennek ellenére a vízbevitelt ne váltsa fel teljesen a teázás megfázás esetén sem! A teának a kávéhoz hasonlóan nagy a vízhajtó hatása, ami miatt szintén van esély arra, hogy kiszáradjunk. Ne várd meg, míg szomjas leszel, igyál vizet!

Stílusosak legyünk vagy praktikusak?

Bármennyire jól néz ki egy oversized póló egy bő farmerrel, mégsem ez a legajánlatosabb viselet egy forró nyári napon. Amit viselünk, legyen lenge, nem csoda, hogy a sort és a vékony felső párosa meglepően gyakorivá vált az elmúlt évtizedekben.

(Bogdándy Tamara)