Bűn- és balesetmegelőzési előadás a Médiatáborban

A 42. Due Médiatábor harmadik napján bűn – és balesetmegelőzési előadáson vehettünk részt. A 10 órakor kezdődő programra a vezetők két csoportra osztottak minket, így kettő állomáson válthattuk egymást.

Először Kosztyu György százados előadását hallgathattuk meg, aki a Balatonalmádi Rendőrkapitányságtól érkezett hozzánk. Ismertette velünk a magyar jogszabályok érvényességét, így például azt is megtudtuk, hogy a külföldi magyar nagykövetségek területén jogilag az ember magyar területen van. Ezen kívül még beszélt a vihar veszélyeiről, amely elég aktuális, mivel a tábor a Balaton partján rendezték meg. Megtudhattuk  még azt is, hogy mik az alapfelszerelései egy csónaknak. A százados elmondása szerint egy rendőr legfontosabb segítője a GPS, hiszen segítségével könnyen eljuthatnak a helyszínre és megkezdhetik a mentést.

A nap második felében a biztonságos közlekedésé volt a főszerep. A táborlakóknak egy biciklis akadálypályán kellett végigmennünk. Később két lovasrendőr is meglátogatta a tábor.

Izgalmas és érdekes előadás volt, amely ráébresztett minket a törvények betartására és az önvédelem fontosságára.

Bogdándy Balázs és Burzán Lilla