A salgótarjáni fiatal hangtechnikus 2017 óta a DUE tagja, azóta minden nyári táborunkban részt vett, emellett év közben is aktívan segítette a szervezet munkáját. Segítőkészsége, és szerény, barátságos természete miatt sokan megkedvelték, így nem véletlen, hogy a legtöbben mellette tették le a voksukat a szavazáson.

Az Év DUE-sa címet tavaly indította egyesületünk azzal a céllal, hogy az előző évben a közösségünk számára legtöbbet tevő tagunkat megjutalmazhassuk. A címre online lehet jelölni tagjainkat, majd a legjobb tíz (idén holtverseny miatt legjobb tizennégy) tag közül egy szintén az interneten zajló szavazáson lehet eldönteni, hogy ki nyerje el a megtisztelő elismerést, és a hozzá járó kupát.

Idén a díjat a DUE 30. születésnapi évzáró partyján adta át elnökségünk.

Megszólaltattuk a győztest is – Balázs István az ünnepség utáni napokban válaszolt a due.hu kérdéseire:

-Két nappal a díj elnyerése után mi kavarog a fejedben, ha a szombat estére gondolsz?

-Még mindig csak próbálom elhinni, ami történt. Az van a fejemben, hogy össze kell szednem a gondolataimat, le kell írnom, közzé kell tennem, hogy megoszthassam másokkal is az érzéseimet, illetve a hálámat.

 

-Mesélsz arról a pillanatról, amikor a színpadon kimondták a neved?

-Úgy mentem ki a színpadra, hogy örültem a többi embernek, akiket szintén kihívtak. Ők mind nagyon megérdemelték volna az Év DUE-sa címet! Aztán, amikor Peti kimondta a nevemet, egy pillanatra teljesen lefagytam. Másodpercek voltak csak, de nagyon hosszúnak tűnt. Lepergett előttem egy csomó minden, ami velem eddig a DUE-ban történt. Szóval csak álltam, bámultam, ahogy felém tartja a kupát, aztán Adri és Marci, majd az elnökség is, egyből odajöttek, és megöleltek. Nagyon jól esett a dolog.

 

-Mit csináltál a kupával, miután hazavitted? Találtál már otthon helyet a kupának?

-Még találnom kell egy fix helyet neki.

 

(VJ)